Počas leta je v Banskej Bystrici najväčší záujem o Múzeum SNP

V tohtoročnej letnej turistickej sezóne v Banskej Bystrici eviduje samospráva najväčší záujem o Múzeum SNP. V okolí mesta sú to Špania Dolina a drevený artikulárny kostol v Hronseku, uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

25.07.2022 09:00
Banská Bystrica, múzeum SNP Foto:
Banskobystrické Múzeum SNP.
debata

„Letná turistická sezóna v Banskej Bystri sa začala začiatkom mája, keď sme postrehli zvýšený počet turistov v našom meste. Opäť evidujeme návštevnosť aj zahraničných turistov z Nemecka, Dánska, Francúzska či Španielska,“ spomenula.

Poznamenala, že keďže je prvý mesiac letných prázdnin, zatiaľ nevedia zhodnotiť, či bude návštevnosť mesta väčšia ako pred pandémiou nového koronavírusu. „Štatistiku prenocovaných zatiaľ nemáme, k dispozícii bude až po skončení leta,“ podotkla.

Pripomenula, že vlani v mesiacoch jún, júl a august bolo v Banskej Bystrici ubytovaných 32.875 ľudí. Informačné centrum v meste malo minulý rok v období od januára do decembra spolu 10.011 klientov. Z toho 9189 bolo domácich a 822 zahraničných.

V tomto istom období navštívilo Hodinovú vežu celkovo 10.650 ľudí, 9417 bolo domácich a 1233 zahraničných turistov.

voda, dovolenka, more, potápač Čítajte viac Otvorili strašidelno-magické múzeum s 93 potopenými sochami hrad, túra, turistika, Blatnica, cestovanie Čítajte viac Z múzea na bicykel a skaly. Vyberte sa v Turci po stopách Perinbaby
debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica