Je to barbar! Turista znesvätil pamiatku stoviek mŕtvych: Polícia ho na mieste zatkla

Austrálsky turista čelí v Taliansku obvineniu po tom, čo ho prichytili pri jazde na mopede krížom cez slávne mesto Pompeje.

16.08.2022 12:30
debata

Vozidlá majú vstup na 2000 rokov staré miesto zakázaný. Pompeje, kedysi rušná rímska osada, ktorú zničila sopečná erupcia v roku 79, sú pohrebiskom stoviek ich bývalých obyvateľov.

Incident, keď Austrálčan porušil pravidlá, sa stal v stredu. Polícia 33-ročného turistu obvinila z „neoprávneného vstupu“.

„V žiadnom momente nehrozilo návštevníkom ani lokalite žiadne nebezpečenstvo. Incident sa skončil už po niekoľkých minútach vďaka efektívnej hliadkovej službe archeologického parku,“ uviedla polícia vo vyhlásení.

Talianske médiá reagovali na incident s pobúrením a označili Austrálčana za „barbara“, aj keď našťastie nestihol poškodiť žiadne artefakty.

Úrady sa domnievajú, že muž, ktorý sa neskôr za svoj skutok ospravedlnil, sa na miesto vlámal cez bránu, ktorú používajú vozidlá údržby.

Toto je len ďalší v rade incidentov v Pompejách, dopĺňa EuroNews. V roku 2020 turistka rozzúrila miestnych obyvateľov tým, že vnikla do starej budovy, aby si urobil selfie. Ženu sa nepodarilo identifikovať.

Pláž Whitehaven, Queensland, Austrália Čítajte viac Najkrajšie pláže sveta: Výber toho najlepšieho z rebríčkov top destinácií NEPOUZIVAT horský vodca Robert Turjanik Čítajte viac Horský vodca: Vodca a sprievodca nie je to isté. Aký je medzi nimi rozdiel?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Pompeje