Pokračovanie článku: Biblická rana? Invázia dotieravého hmyzu v Taliansku: Turisti utekajú, domáci majú dvoch vinníkov

Environmentálny a politický problém

Dôvody, prečo sa toto leto zmenilo v Orbetelle na peklo na zemi, sú hlavne dva – jedným je obrovské teplo, ktoré momentálne bičuje takmer celú Európu. Horúčavy, ktoré sužujú aj Taliansko, viedli k premnoženiz miliónov kusov hmyzu v lagúne Orbetello.

Druhým problémom je, že tento rok na jar sa nevykonala pravidelná dezinsekcia. „Zábudlivosť“ správy provincie Grosseto tak napomohla k tomu, že jej obyvatelia teraz trpia fyzicky aj finančne.

Ako podotýka Corriere della Sera, teraz je na riešenie problému, ktorý sa dal predvídať a ktorému sa dalo vyhnúť v správnom čase, už neskoro.

Magistrát sa teraz usiluje o čiastočné vyriešenie pomocou zásahov proti pakomárom aspoň v historickom centre. Či bude snaha minimálne čiastočne úspešná, ukáže čas.

NEPOUZ,  Sicília Čítajte viac Sicília či Sardínia. Pobyty na talianskych ostrovoch sa začínajú na cenovke od 300 eur, ktorý si vybrať? cestovanie, lietadlo, let, nevoľnosť Čítajte viac Horor na palube: Vo vzduchu sa pilot cestujúcim priznal, že nemá oprávnenie lietať húsenica, motýľ Čítajte viac Toxické húsenice zamorili pláže. Ohrozujú ľudí, zvieratá môžu aj zabiť

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #hmyz