Novou atrakciou v mestských ovocných sadoch Lučenca je vyhliadkový ďalekohľad

V Mestských ovocných sadoch v Lučenci pribudla k vlani sprístupnenému včeliemu apidomčeku nová atrakcia. Je ňou vyhliadkový ďalekohľad, ktorý návštevníkom poslúži na pozorovanie mesta i okolitej prírody.

06.09.2022 15:25
debata

„Do mestských ovocných sadov chceme prilákať obyvateľov i návštevníkov mesta, aby sem prišli relaxovať a prežiť zážitky, ktoré sady ponúkajú prostredníctvom apiterapie, genofondového sadu a vyhliadky na mesto,“ priblížila zámer zatraktívnenia priestoru primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková.

V sadoch je inštalovaná informačná tabuľa, ktorá ponúkne návštevníkom informácie o zraku a videní včiel. Pozorovanie okolia si môžu odskúšať prostredníctvom vyhliadkového ďalekohľadu a informačnej tabuľky o videní včiel.

Mesto Lučenec zrealizovalo rozvojový zámer s názvom Lučenec včelími očami s finančnou podporou Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja cez členský príspevok v Oblastnej organizácii cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie vo výške 2400 eur.

Nová atrakcia bola verejnosti sprístupnená 1. septembra, počas Dňa otvorených dverí v mestských ovocných sadoch. Pre všetkých návštevníkov je priestor v čase prevádzky prístupný zadarmo. Ďalekohľad však bude počas zimných mesiacov odinštalovaný.

single, cestovanie, kufre, cesta, stopovanie, žena, sama, zbalená, pobalená, dovolenka Čítajte viac Ktorá krajina má najsilnejší pas na svete? Slovensko je až 9. v rebríčku Ukrajina, chrámy, veže, strechy Čítajte viac Deväť zaujímavostí o Ukrajine: Najnavštevovanejšia reštaurácia, najkrajší jazyk, z piva výbušniny
debata chyba
Viac na túto tému: #lučenec #ďalekohľad