Cez víkend sa po dvoch rokoch znova uskutoční Račianske vinobranie

Od piatka do nedele 9. - 11. septembra sa po dvoch pandemických rokoch uskutoční v Bratislave Račianske vinobranie bez obmedzení. Informuje o tom referent komunikácie mestskej časti Rača Miroslav Vajs.

07.09.2022 10:36
debata

Vinobranie po príchode alegorického sprievodu do amfiteátra v Knižkovej doline oficiálne otvorí starosta Rače Michal Drotován v sobotu o 14:00 a úrodu viniča požehnajú farári.

Následne členovia Račianskeho vinohradníckeho spolku vyhodnotia súťaže o najkrajší hroznový strapec a najlepší burčiak.

Celá slávnosť na počesť práce vinohradníkov sa začne už v piatok o 17:00 hudobným a kultúrnym programom na troch scénach.

V sobotu sa začne program o 11:00. Pre deti sú pripravené divadelné predstavenia, hry a súťaže. Po oficiálnom otvorení Račianskeho vinobrania vystúpi folklórny súbor Ekonóm a Cimbal Brothers.

Večer bude patriť ďalším hudobným vystúpeniam. „Od ruchu podujatia si bude možné oddýchnuť účasťou na Račianskom šachobraní či výletom historickým vlakom z depa v časti Rendez,“ priblížil Vajs.

Nedeľný program bude opäť sprevádzaný zábavnými a hudobnými vystúpeniami. Bude sa konať tiež Slávnostná svätá omša s poďakovaním za tohtoročnú úrodu. Počas celého vinobrania sa bude konať viacero sprievodných podujatí a výstav.

Od degustácie račianskych vín až po prezentácie Račianskeho muzeálneho spolku či Slovenského zväzu záhradkárov.

„Nebude chýbať množstvo stánkov s lokálnym burčiakom, vínom, miestnymi kulinárskymi špecialitami a remeselnými výrobkami,“ doplnil Vajs.

Na Račianske vinobranie sa návštevníci najlepšie dostanú električkou 3, ktorej premávka bude posilnená. Vodičom odporúčajú využiť záchytné parkovisko P+R na Komisárkach.

muž, ochranné rúško, Notre Dame, Seina Čítajte viac Mladú turistku v Paríži znásilnil bezdomovec priamo pri Notre Dame. Agresor použil nechutnú výhovorku cestovanie, cestovateľ, ruksat, travel, turista, turistika, dovolenka, záliv, muž, objvavovanie, zážitky, dobrodružstvo Čítajte viac Tridsiatnik navštívil všetky krajiny sveta. Ako svoje cesty celých 10 rokov financoval?
debata chyba
Viac na túto tému: #vinobranie #Rača