Svetový deň cestovného ruchu pripomenie séria turistických podujatí

Nitra sa aj tento rok pripojí k oslavám Svetového dňa cestovného ruchu. Ako informoval magistrát, v priebehu septembra a októbra mesto pripravilo viacero turistických aktivít.

13.09.2022 08:00
debata

Prvé podujatie je naplánované na 19. septembra, kedy sa budú od rána čistiť zoborské lesy. Popoludní je naplánovaná komentovaná prehliadka Zoborského kláštora. O deň neskôr sa bude v Botanickej záhrade konať akcia s názvom Udržateľná Nitra.

„Ponúkne príjemné jesenné popoludnie, počas ktorého sa návštevníci môžu zapojiť do swapu oblečenia, kníh a knižného antikvariátu. Pripravený je aj predaj rastliniek. Dobrovoľný príspevok a výťažok z predaja bude použitý na zveľaďovanie záhrady v meste,“ uviedli organizátori.

Na sobotu 24. septembra je naplánovaná prehliadka Nitry, ktorá turistov prevedie po najzaujímavejších secesných pamiatkach mesta. Architektonickú modernu Nitry zasa priblíži komentovaná prehliadka, ktorá sa bude konať 27. septembra.

„Putovanie nočnou prírodou Zobora spojené s večernou prehliadkou kostolíka sv. Michala Archanjela v Dražovciach je naplánované na 30. septembra. Sériu podujatí ukončí 2. októbra Kláštorný beh, počas ktorého si športovci môžu vychutnať jesennú prírodu Zobora a zasúťažiť si o putovný pohár sv. Hypolita,“ doplnili organizátori.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #turizmus