V Banskej Bystrici je turistov stále menej ako pred pandémiou. Čísla výrazne zaostávajú

Počet návštevníkov, ktorí prišli do Banskej Bystrice počas tohto leta, je stále výrazne nižší ako v roku 2019, pred pandémiou nového koronavírusu, uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

17.09.2022 09:00
Banská Bystrica Foto:
Banská Bystrica
debata

Pripomenula, že tohtoročná letná turistická sezóna sa stále nedá porovnať s tou, ktorá bola v roku pred vypuknutím pandémie.

„Evidujeme návštevnosť aj zahraničných turistov vo veľkej miere z Nemecka, hlavne nemeckých dôchodcov, ale aj maďarských či poľských turistov,“ zhrnula.

Dodala, že tento rok bola vyhľadávaným miestom Thurzo-Fugger zážitková expozícia v banskobystrickom mestskom hrade Barbakán.

Mike Tyson Čítajte viac Poučenie do života: V lietadle najslávnejšieho boxera neotravujte, dopadnete tragicky

V nej sa dá preniesť do čias, keď Banská Bystrica vďaka úspechu v baníctve najviac prekvitala. „Tradične je to návšteva Hodinovej veže, Matejovho domu či Vily Dominika Skuteckého,“ podotkla.

Podľa nej v okolí mesta je najväčší záujem o Španiu Dolinu a drevený artikulárny kostol v Hronseku.

Dominika Oceľová z banskobystrického mestského úradu spresnila, že informačné centrum v meste malo v období od mája do augusta spolu 6734 klientov.

Z toho 5468 bolo domácich a 1266 zahraničných. V tomto istom období navštívilo Hodinovú vežu celkovo 7696 ľudí, 5960 bolo domácich a 1736 zahraničných turistov.

Skalka, ferrata, adrenalín, visutý most, lanový most Čítajte viac Odvážne deti, pozor! Nová Baňa má novú turisticko-športovú atrakciu: Detskú ferratu
debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica #turizmus #pandémia #koronavírus #Covid-19