Banská Štiavnica chce komplexne obnoviť historickú radnicu za viac ako 1,1 milióna eur

Stavebné práce na komplexnej obnove objektu budovy historickej radnice v Banskej Štiavnici sú predmetom zákazky zverejnenej vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

21.09.2022 09:00
banska štiavnica Foto: ,
Štiavnické klenoty, vpravo kostol sv. Kataríny, vľavo historická radnica.
debata

Radnica v Banskej Štiavnici je národnou kultúrnou pamiatkou, preto práce musia rešpektovať podmienky realizácie určené Krajským pamiatkovým úradom Banská Bystrica.

Celková predpokladaná hodnota prác je viac ako 947-tisíc eur bez dane z pridanej hodnoty (viac ako 1,1 milióna eur s DPH).

Záujemcovia o rekonštrukciu môžu svoje ponuky posielať do konca septembra, pričom sa od nich požaduje zloženie zábezpeky vo výške 20-tisíc eur.

Jediným kritériom vyhodnotenia ponúk je cena.

NEPOUZ Mekka, islam, moslim, ťavy Čítajte viac Púť k tajomnej Kocke v opare predčasia: Ako Músa zarezal otroka, aby si naklonil bohov

Práce majú pozostávať hlavne z riešenia problematiky vlhkosti v objekte a zo sanácie poškodených častí krovu.

Súčasťou obnovy je aj reštaurovanie kamenného portálu kaplnky na severnej fasáde radnice a stavebné úpravy v objekte radnice.

Zadanie obsahuje tiež reštaurátorský výskum a návrh na reštaurovanie a realizačnú projektovú dokumentáciu.

„Súčasťou predmetu zákazky je dopracovanie projektovej dokumentácie na stupeň pre realizáciu stavby v lehote do jedného mesiaca od nadobudnutia účinnosti zmluvy,“ popisuje sa v súťažných podmienkach.

Mestskú radnicu vybudovalo mesto Banská Štiavnica v 14. až 15. storočí.

Skalka, ferrata, adrenalín, visutý most, lanový most Čítajte viac Odvážne deti, pozor! Nová Baňa má novú turisticko-športovú atrakciu: Detskú ferratu
debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica