Pokračovanie článku: Po dvoch rokoch je tu Oktoberfest: Čo má nové a prečo sú čašníci z ceny piva 13,80 nešťastní?

V čom je tohtoročný Oktoberfest iný?

Aj tento rok sa Oktoberfest začal – napriek svojmu menu – v septembri, v areáli festivalu Theresienwiese s rozlohou 42 hektárov, ktorý sa nachádza na západe hlavného mesta Bavorska.

Narážanie suda sa uskutočnilo v sobotu 17. septembra o 12. hodine. Posledným dňom trvania bude 3. október, Deň nemeckej jednoty – a teda štátny sviatok – vďaka čomu bude festival o jeden deň dlhší ako zvyčajne.

Veštecká guľa Čítajte viac Prichádzajú veľké zmeny: Päť superveľmocí, ktoré budú vládnuť svetu v roku 2050

Posledný večer sa v niektorých stanoch koniec Oktoberfestu oslavuje svetlom sviečok a pomalou sa hudbou, keď niektorým návštevníkom skutočne naskočí husia koža.

Po dvojročnej prestávke sa podľa hovorkyne pre cestovný ruch mesta Mníchov Susanne Mühlbauerovej očakáva, že návštevnosť bude porovnateľná s rokom 2019.

Napriek tomu sa hospodársky výbor mestského zastupiteľstva rozhodol predĺžiť otváracie hodiny jázd a pivných stanov v „Oide Wiesn“.

Čertovo kolo, Blší cirkus, horská dráha, ruské kolo a ďalšie kolotoče vozia záujemcov už od 9:00 – o hodinu skôr ako v predchádzajúcich rokoch – a zatvoria sa o 23:30.

Stánky sa otvoria o 10:00 vo všedné dni a o 9:00 cez víkend. Zatvárajú sa o 23:30.

15-metrový stan Bräurosl, ktorý hostí reštauratér Peter Reichert, bude vyšší ako všetky ostatné stany a vo vnútorných a vonkajších priestoroch pojme celkovo 8 250 ľudí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mníchov #oktoberfest