Podujatie je zamerané na uchovávanie tradičných receptúr jedál, prezentáciu regionálnej kuchyne a možnosť ochutnať aj zahraničnú gastronómiu. Návštevníci budú môcť ochutnať viac ako 100 jedál. Kým v sobotu budú zamerané na tradičnú slovenskú kuchyňu, v nedeľu (16. 10.) pôjde o tú zahraničnú.
Program festivalu sa bude odohrávať na dvoch scénach, pripravené bude aj takzvané detské zábavisko. Súčasťou podujatia budú tiež ukážky tradičných remesiel, stánky s výrobkami ľudovej tvorby, rôzne výstavy či súťaže. Chýbať nebude ani aktivita s názvom Upeč si svoj gruľovník.
Čítajte viac Varovanie: Toto 'dokázala' klimatická kríza a znečistenie. Sedem šokujúcich fotiek„Hlavnou myšlienkou je, aby si návštevníci odniesli gastronomické zážitky, popretkávané kultúrou aj dojmami z miesta, ktoré nenavštevujú každý deň. Margecany majú veľa čo ponúknuť a aj v rámci našich rozvojových aktivít sa snažíme poukazovať na krásy tejto lokality,“ povedala riaditeľka KOCR KRT Lenka Vargová Jurková s tým, že návštevníci budú možnosť využiť aj vyhliadkový autobus, ktorý ich zavezie na zaujímavé miesta v okolí.
Pre tých, ktorí prídu autom, prichystali záchytné parkovisko. Z neho bude každých 30 minút premávať kyvadlová doprava priamo k vstupnej bráne podujatia.
Čítajte viac Nie len Alitalia. Tu je 18 dopravcov, ktorí rok 2021 nerozdýchali