Petržalka má nový mapový portál, ukáže športoviská, ihriská, aj stav údržby

Bratislavská Petržalka zverejnila prvé z aktualizovaných máp svojho katastra. Ako informuje hovorkyňa Petržalky Mária Halašková, cez nový web mestskej časti MAPY.PETRZALKA.sk nájdu obyvatelia a návštevníci napríklad prehľad kultúrnych zariadení a zariadení sociálnych služieb, športovísk a ihrísk, zelene, pitných fontánok, pamätihodností, ale aj kosby či zimnej údržby.

22.10.2022 14:00
debata

Na mapách si záujemcovia môžu napríklad pozrieť, koľko smetných košov, lavičiek či pieskovísk sa nachádza v konkrétnej lokalite. „Nájdu tam aj zoznam vyhradených parkovacích miest, domovov sociálnych služieb, škôl, škôlok, športovísk, pamätihodností, zdrojov pitnej vody; druhové zloženie drevín; plochy určené na kosbu mestskou časťou a magistrátom a tiež komunikácie, ktorých údržba spadá práve pod samosprávu," spresnila Halašková.

Na mapovom portáli je zverejnená napríklad aj aplikácia s ortomapami a historickými mapami z rôznych období od roku 1949. Obsahuje tiež vojenské mapovanie či plán Bratislavy z 19. storočia.

K dispozícii je tiež Prehľadová mapa zobrazujúca adresné body a ulice z Registra adries Ministerstva vnútra SR a podkladová mapa Základnej bázy údajov pre geografický informačný systém (ZBGIS).

Samospráva okrem mapového portálu predstavila aj bezplatnú aplikáciu pre voličov na jednoduché adresné vyhľadanie volebnej miestnosti v jednom zo 96 volebných okrskov podľa adresy svojho bydliska. Petržalka avizuje, že aplikácie budú v budúcnosti postupne pribúdať.

Benátky, karneval, maska, Čítajte viac Nečakaný zvrat: Napriek davom Benátky nakoniec vstupné nezavedú. Prečo zmenili názor? Hlavné námestie, Bratislava Čítajte viac Cestovný ruch v Bratislave začína po dvoch rokoch pandémie ožívať
debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka