Asistenti cestovania majú v Bratislave pomáhať cestujúcim mestskou hromadnou dopravou

Cestujúcim mestskou hromadnou dopravou (MHD) v Bratislave po novom pomáhajú asistenti cestovania. Ako na sociálnej sieti informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB), ide o novú službu, ktorá má skvalitniť a zatraktívniť cestovanie MHD.

23.10.2022 15:00
debata

„Naši noví kolegovia – asistenti cestovania pracujú v teréne, majú oblečené uniformy a starajú sa aj o pohodlný priebeh cestovania," konštatuje dopravný podnik.

Úlohami asistentov je pomôcť pri nástupe a výstupe cestujúcim s obmedzenou mobilitou, či rodičom s detským kočíkom, ale aj informovať o cestovaní, zmenách trás a integrovanej doprave.

„Môžete si u nich zakúpiť cestovné lístky, kontrolujú cestovné lístky a dodržiavanie prepravného poriadku a turistom pomáhajú s orientáciou v meste," vymenoval DPB ich ďalšie úlohy.

Asistenti cestovania sa podieľajú tiež na interných dopravných prieskumoch, zbierajú podnety od cestujúcich a spolupracujú s vodičmi pri riešení vzniknutých situácií.

stĺpy, most, večer Čítajte viac Otvorili najdlhší sklenený most na svete: Má 630 metrov a visí vo výške 150 metrov Fatima, Portugalsko, socha, Panna Mária, púť Čítajte viac Od fatimských zjavení uplynulo 105 rokov: Dedinku preslávila Panna Mária a 3 tajomstvá
debata chyba
Viac na túto tému: #Dopravný podnik Bratislava #MHD Bratislava