V areáli Knižnice Juraja Fándlyho postavili letnú čitáreň so zelenou strechou

V areáli Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave pribudla budova letnej čitárne. Budú sa v nej konať rôzne kultúrne podujatia, koncerty, stretnutia so spisovateľmi alebo aktivity pre deti. Trnavský samosprávny kraj ako zriaďovateľ knižnice investoval do čitárne so zelenou strechou viac ako 400-tisíc eur. Informoval o tom odbor komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja.

31.10.2022 15:00
debata

Letná čitáreň stojí na mieste bývalých garáží. Jej interiér pozostáva z multifunkčnej miestnosti, ktorá bude slúžiť primárne čitateľom, zároveň sa bude efektívne využívať na prednášky, prezentácie či diskusie. Ponúka aj terasu s výhľadom do záhrady, ktorá bude novou lávkou cez tok Trnávky prepojená s Ružovým parkom. V rámci revitalizácie záhrady prebiehajú posledné terénne úpravy, dokončený je už chodník vedúci k lávke.

Hešteg Trnava Čítajte viac Pod trnavskými hradbami na Hlbokej ulici postavia stredoveký katapult

„V najbližších dňoch bude inštalovaná brána medzi priestorom Ružového parku a záhradou knižnice. Súčasťou terénnych úprav záhrady bude založenie zelene. Tvoriť ju bude zmes kvitnúcich, opadavých a stále zelených krovín. Pribudne aj 15 stromov, vďaka ktorým areál získa prirodzený tieň,“ informoval riaditeľ Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave Pavol Tomašovič. Dodal, že pred budovou letnej čitárne je záhrada navrhnutá tak, aby sa dala využívať v rámci kultúrnych podujatí ako prírodné pódium.

Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave je najväčšou verejnou knižnicou v Trnavskom kraji. Sídli v historickej budove z roku 1915, ktorú projektoval významný architekt Milan Michal Harminc ako sídlo banky. Knižnica registruje každý rok takmer 11-tisíc nových čitateľov rôznych vekových skupín a viac ako 130-tisíc návštevníkov.

bicykel, cyklistika, cyklistka, cykloturistika, cyklotrasa, cyklocesta, bicyklovanie, prilba Čítajte viac Trnavský kraj predstavil trasovanie cyklotrasy úseku medzi Bolerázom a Smolenicami
debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Knižnica Juraja Fándlyho