Benátky opäť odložili dátum, od kedy budú vyberať vstupné. Posunú ho o pol roka

Talianske Benátky nestihnú včas zaviesť systém vstupného, ​​ktoré majú platiť všetci turisti, ktorí do mesta prídu na jednodňový výlet.

12.11.2022 11:30
debata

Radnica pôvodne plánovala, že vstupné sa bude vyberať od januára, tento termín ale nestihne, napísala agentúra Reuters. Poplatok vo výške od troch do desiatich eur sa bude platiť najskôr až v letnej sezóne.

Benátky majú dlhodobý problém s preplneným historickým centrom a chcú preto počet návštevníkov regulovať.

Zavedenie vstupného bolo v pláne už pred niekoľkými rokmi, ale kvôli pandémii covidu-19, ktorá turistický ruch takmer úplne zastavila, sa tento zámer odložil.

Tento rok radnica oznámila, že vstupné sa začne platiť 16. januára 2023.

Hovorca starostu Luigiho Brugnara ale teraz priznal, že sa to nestihne. Mesto podľa neho potrebuje na zavedenie nového systému najmenej pol roka.

Každý návštevník Benátok by sa mal vopred registrovať a zaplatiť poplatok. Ak to neurobí, hrozí mu pokuta vo výške od 50 do 300 eur.

Benátky, Taliansko, gondoly Čítajte viac Jesenný eurotrip? Najdrahšími mestami Európy sú Amsterdam a Benátky. Najlacnejšie vás zaskočí... Benátky, kanál, Ponte de, most, Taliansko, gondoly Čítajte viac Starosta Benátok vyhlásil pátranie po 'imbeciloch', ktorí si mesto UNESCO pomýlili s Havajom
debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #vstupné