Mesto vypredáva domy za 1 €. Vybrať si môže hocikto, nežiada žiaden depozit

Myšlienka kúpy romantickej nehnuteľnosti v srdci Talianska je mimoriadne lákavá a viaceré mestečká, ktoré sa obávajú vyľudnenia, ponúkajú nehnuteľnosti za mimoriadne lákavé ceny. Tak pritiahnu do svojich ulíc život a získajú aj povolania či profesie, ktoré im chýbajú.

21.12.2022 06:00
Laurenzana, Taliansko, dedina, mesto, domy, Foto:
Laurenzana
debata

Opustené domy sa vo viacerých talianskych mestách dajú kúpiť za nízke sumy, záujemcovia však musia splniť niekoľko podmienok.

Napríklad sa musia zaviazať, že dom opravia v historickom štýle a budú ho obývať minimálne niekoľko rokov a zároveň budú v regióne podnikať alebo ponúkať vybrané služby, ktoré chýbajú.

Zvyčajne sa pri kúpe musí zložiť záloha, ktorá je vratná, keď dom prejde kompletnou rekonštrukciou.

Je tu však aj mesto, ktoré na to šlo inak a od požiadavky zloženia zálohy upustilo.

Domy rôznych veľkostí v Laurenzane v regióne Basilicata sa ponúkajú od jedného eura a lákajú do oblasti novú krv, uvádza CNN. Rozsah potrebných opravných prác na každom dome sa líši od prípadu k prípadu.

Pred schválením predaja odobrí mestská rada plán prestavby. Ak bude kupujúci úspešný, musí začať s prácami na renováciách do troch mesiacov od kúpy a ukončiť ich do troch rokov.

Obec Laurenzana má pôvod v stredoveku a jednou z jej atrakcií je hrad Castello di Laurenzana z 12. až 13. storočia, ktorý sa vypína na útese.

Obec je obklopená hradbami s kruhovými vežami a jej historické centrum tvorí fasicnujúce bludisko uličiek.

Medzi ďalšie zaujímavosti patrí neďaleký národný park Appennino Lucano Val D'Agri Lagonegrese, ktorý sa rozprestiera na ploche 330 hektárov a ponúka možnosti na jazdu na horských bicykloch a pešie aktivity.

Potenciálni kupujúci, ktorí majú záujem presťahovať sa v rámci programu predaja do Laurenzany, si musia stiahnuť formulár žiadosti o dom a uviesť svoje navrhované plány renovácie.

Cestovateľ David Slovák, Slovák behá po Slovensku Čítajte viac Slovák Slovák obehol všetkých 141 našich miest: Vieme robiť cestovný ruch, ani Geissenovcov nepotrebujeme Řecko nás baví, Grécko, bloger Čítajte viac Cestovateľ Zdeněk: Do Grécka choďte autom, vyhnete sa tak miestam so zlým počasím dovolenka, doma, záhrada Čítajte viac Neviete, kam s peniazmi? Kúpte si dovolenkovú vilu. Tu je top 10 miest, kde sa oplatí

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #predaj nehnuteľnosti