V obci Tuhár sa chcú cez vianočné prázdniny korčuľovať na umelom ľade

Ihrisko s umelým syntetickým ľadom budú mať v obci Tuhár v Lučeneckom okrese. Ako uviedol starosta obce Peter Čeman, financovať ho budú z regionálneho príspevku schváleného na základe výzvy okresného úradu, pričom ide o príspevok pre najmenej rozvinuté okresy. Obec už má podpísanú zmluvu o nenávratnom finančnom príspevku vo výške 93 500 eur, pričom aktuálne hľadá dodávateľa vo verejnom obstarávaní. Starosta by chcel, aby ihrisko slúžilo verejnosti už počas tohtoročných vianočných prázdnin.

26.11.2022 19:59
debata

Podľa súťažných podkladov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie je posledná možnosť podania ponúk 30. novembra. „Do troch dní oslovíme víťazného uchádzača a predložíme mu návrh zmluvy. Po podpise by teoreticky 4. alebo 5. decembra mohla byť zmluva účinná a dodávateľ má materiál dodať do 45 dní. Ak bude mať materiál na sklade, tak by som chcel, aby to zrealizovali do 20. decembra, aby to cez vianočné prázdniny už bolo možné využívať,“ uviedol starosta Tuhára.

Rozmery umelej ľadovej plochy budú 10 krát 20 metrov a kapacita by mala byť do 30 ľudí. Súčasťou dodávky majú byť aj umývací stroj a zametací stroj na údržbu syntetického ľadu. „V súčasnosti budeme mať umelý ľad položený na multifunkčnom ihrisku a do budúcna ideme hľadať priestor mimo tohto ihriska, aby sme to mohli celoročne využívať a nemuseli to rozoberať,“ popísal starosta.

„Ihrisko bude voľne prístupné pre širokú verejnosť a chceme ho ponúknuť aj základným a materským školám na kurzy korčuľovania. Vstupné tam nebudeme vyberať, lebo sme sa zaviazali, že to bude nehospodárska činnosť,“ dodal Čeman.

čočík Čítajte viac Nudný vidiek? Čech v Číne vám ukáže turistické atrakcie Ankangu Veterná turbína / Obnoviteľné zdroje energie / Čítajte viac Veterná turistika: Pozrite si najväčšie turbíny sveta, rekord bude mať 264 metrov
debata chyba
Viac na túto tému: #korčuľovanie