10 najlepších hotelov v Dubaji. Tu musíte bývať pri ďalšej návšteve v Emirátoch!

Mesto budúcnosti, luxusu a pozlátka. Dubaj sa stal za posledné roky jednou z top destinácií slovenských cestovateľov, do ktorého sa vyberajú aj niekoľkokrát do roka. Je to jedno z miest, v ktorom ročne pribúda najviac nových hotelov svetových značiek, zároveň je to mesto svetových rekordov, kde každoročne nový prekoná ten minuloročný.

01.12.2022 06:10
NEPOUZ, Address Beach Resort, Dubaj Foto:
Address Beach Resort v Dubaji sa pýši najvyššie položeným infinity bazénom na svete.
debata

Dubaj sa stal top destináciou Slovákov minulý rok počas trvania svetovej výstavy EXPO 2020, zároveň si niesol titul top destinácie minuloročnej zimy – rok 2019 prekonal o takmer 30 percent. Tento rok je druhý najväčší emirát ešte úspešnejší a koncom novembra prekonal celý minulý rok o sedem percent – ukazujú dáta Pelikán.sk.

Obľube prispeli aj priame nízkonákladové spojenia s aerolinkami Wizz Air, vďaka ktorým lietajú slovenskí dovolenkári do Emirátov od približne 130 eur spiatočne s odletom z okolitých letísk.

A kým v predpandemických časoch si dovolenkári najčastejšie vyberali priame spojenia s aerolinkami Emirates z Viedne, dnes je top dopravcom práve maďarský lowcost.

Brzdou nebudú ani ceny hotelov – tie začínajú na cenovke od necelých 50 eur na noc v hlavnej sezóne aj s raňajkami. Pobyty v Emirátoch je pritom možné dnes zohnať na cenovke od približne 400 eur na osobu – s ubytovaním, stravou aj letenkou.

Nižšie prinášame výber desiatich hotelov v Dubaji, v ktorých sa pri najbližšej ceste do Emirátov môžete ubytovať aj vy.

5* Hotel Indigo Dubai Downtown

Štýlový artsy Hotel Indigo v časti Business Bay v Dubaji je jednou z top destinácií na dovolenku v Emirátoch. Ide o jeden z najobľúbenejších hotelov v Dubaji, a to napriek tomu, že je otvorený len niečo cez rok. Nachádza sa len na skok od dubajského Downtownu a ako jeden z mála hotelov je tiež pet friendly.

Indigo je moderným a dizajnovým hotelom s vlastnou art manažérkou – tá má na starosti viac ako 200 umeleckých diel v celom hoteli. Hostia majú k dispozícii reštauráciu, bar, ale aj samostatný infinity pool o dĺžke 25 metrov – samozrejmosťou je fitness centrum.

Pobyt v dubajskom Hoteli Indigo v koncoročných termínoch sa začína na cenovke od necelých 2300 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na tri noci, stravovanie formou raňajok, letiskový transfer a spiatočná letenka priamym letom s odletom z Viedne. Pomimo silvestrovských termínoch zoženú dovolenkári pobyt v hoteli Indigo od necelých tisíc eur na sedem nocí.

Hotel Indigo Dubai Downtown Foto: Pelipecky
NEPOUZ, Hotel Indigo Dubai Downtown - Pelipecky Hotel Indigo Dubai Downtown

3*Rove La Mer Beach

Moderný plážový hotel Rove sa nachádza v blízkosti slávnej dubajskej fontány, nákupného centra Dubai Mall či najvyššej budovy sveta – Burj Khalifa.

Hotel značky Rove je výbornou voľbou pre mladých a smartfriendly cestovateľov, nachádza sa navyše priamo v blízkosti obľúbenej pláže La Mer. Nájdu v ňom reštauráciu, bar či si môžu oddýchnuť vo vonkajšom bazéne. Samozrejmosťou je fitness centrum či terasa s dodatočnými aktivitami. V blízkosti hotela na hostí navyše čaká dokopy až 50 reštaurácií či výber akvaparkov.

Pobyt v hoteli Rove La Mer Beach sa začína na cenovke od necelých 700 eur na osobu. V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie na tri noci, spiatočná letenka s odletom z Budapešti a stravovanie formou raňajok.

Rove La Mer Beach Foto: Rove
NEPOUZ, Rove La Mer Beach - Rove Rove La Mer Beach

Vianoce v oblakoch

Práve zážitky sa v posledných rokoch dávajú do popredia ako ideálny darček pre milovanú osobu, inak tomu nie je ani na Vianoce. Materiálne dary vymieňame za spoločné spomienky a na čele zážitkov sa dostávajú práve tie cestovateľské.

Aj cestovná kancelária Pelikán zaznamenáva záujem o cestovateľské zážitky v podobe darčekových poukážok primárne v okolí Vianoc, najsilnejším je tradične posledných pár dní pred Štedrým dňom.

Darčeková poukážka sa stáva tou najflexibilnejšou letenkou či dovolenkou – v maili pristane okamžite a využiť ju možno do konca nasledujúceho kalendárneho roka.

5* W Dubai – The Palm

Luxusný plážový rezort sa nachádza priamo na umelo vybudovanom ostrove The Palm, zameriava sa hlavne na páry a dospelých dovolenkárov. Jeho interiér je inšpirovaný nočnými klubmi, pre exteriér je zas typické sklo, oceľ a biely mramor.

K dispozícii majú hostia vlastnú privátnu pláž, ale tiež široký výber bazénov. V hoteli nájdu štyri reštaurácie, tri bary, kaviareň či napríklad biznis centrum. Samozrejmosťou je moderné fitness a wellness centrum či plážový klub a centrum vodných športov.

Pobyt v hoteli W Dubai sa začína na cenovke od približne 1850 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na päť nocí, spiatočný let z Viedne s aerolinkami Emirates, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

W Dubai - The Palm - Marriott Foto: Marriot
NEPOUZ W Dubai - The Palm - Marriott W Dubai - The Palm - Marriott

4* DoubleTree by Hilton Hotel Dubai – Jumeirah Beach

Moderný štvorhviezdičkový hotel sa nachádza priamo na obľúbenej pláži Jumeirah, v srdci letoviska Dubai Marina len kúsok od obľúbených nákupných stredísk The Beach Mall či Marina Mall.

K dispozícii má hneď niekoľko barov a reštaurácií, samozrejmosťou je fitness centrum s nepretržitou prevádzkou či wellness centrum. Hotel má svoju vlastnú privátnu pláž a samozrejmosťou sú tiež dva bazény.

Pobyt v DoubleTree by Hilton na pláži Jumeirah sa začína na cenovke od necelých 1900 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie, spiatočná letenka s odletom z Viedne, letiskový transfer a stravovanie formou raňajok.

DoubleTree Dubai Jumeirah Beach Foto: Hilton
NEPOUZ, DoubleTree Dubai Jumeirah Beach - Hilton DoubleTree Dubai Jumeirah Beach

5* The Dubai EDITION

Priamo v Downtown Dubai, jednej z najobľúbenejších častí Dubaja, sa nachádza päťhviezdičkový mestský hotel značky EDITION – hostia tak majú priam na skok najväčšie nákupné centrum Dubai Mall či najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa. Hostia majú k dispozícii reštauráciu a bar, samozrejmosťou je tiež vonkajší bazén či fitness centrum.

Pobyt v hoteli The Dubai EDITION sa začína na cenovke od necelých 1900 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na šesť nocí, spiatočný let z viedenského letiska a tiež letiskový transfer.

The Dubai EDITION Foto: Edition
NEPOUZ The Dubai EDITION. - Edition The Dubai EDITION

5* FIVE Palm Jumeirah Hotel

Moderný päťhviezdičkový rezort sa nachádza priamo na umelom ostrove Palm – hostia majú k dispozícii svoju vlastnú pláž a päť bazénov ako bonus. Dokopy v ňom hostia nájdu desať reštaurácií a niekoľko barov.

Samozrejmosťou sú športové aktivity, rezort má k dispozícii svoje vlastné fitness centrum či bohatú ponuku vodných športov. V rezorte sa tiež nachádza wellness centrum s masážami a vybranými procedúrami.

Zabávať sa možno napríklad v nočnom klube či na strešnej terase Penthouse s výhľadom na panorámu Dubai Marina.

Pobyt v hoteli FIVE Palm Jumeirah začína na cenovke od necelých 2200 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

FIVE Palm Jumeirah Hotel Foto: Pelikán
NEPOUZ, FIVE Palm Jumeirah Hotel - Pelikan FIVE Palm Jumeirah Hotel

4* Al Seef Heritage Hotel Dubai

Luxusný štvorhviezdičkový hotel v štýle starej Arábie sa nachádza v časti Dubai Creek, zhruba desať kilometrov od nákupného centra Dubai Mall.

V miestnej reštaurácii si hostia vychutnajú tradičné pokrmy Blízkeho východu. Samozrejmosťou sú fitness centrum, bazén a tiež spa centrum v dcérskom hoteli Canopy by Hilton, do ktorého smeruje bezplatný transport.

Pobyt v tradičnom hoteli Al Seef Heritage sa začína na cenovke od približne 900 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na osem nocí, spiatočný let z viedenského letiska a stravovanie formou raňajok.

Al Seef Heritage Hotel Dubai Foto: Pelikán
NEPOUZ, Al Seef Heritage Hotel Dubai - Pelikan Al Seef Heritage Hotel Dubai

5* Address Beach Resort

Novootvorený plážový hotel Address sa, ako je pre Dubaj typické, pýši rovno svetovým rekordom – najvyššie položeným infinity pool-om na svete. Ten sa nachádza na 77. poschodí a má dĺžku 96 metrov, cestovatelia si z neho vychutnajú výhľad na ostrov Bluewaters a najvyššie vyhliadkové koleso Ain Dubai.

Hotel sa nachádza v blízkosti obľúbenej promenády The Walk zhruba 300 metrov od pláže Marina (hostia však majú svoju vlastnú). K dispozícii má pre hostí reštauráciu, bazén či fitness a wellness centrum, ktoré rovnako nesie ocenenie naj – najvyššie položené wellness centrum v Dubaji na 75. poschodí.

Pobyt v rezorte Address Beach zoženú dovolenkári od necelých 1750 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na tri noci, spiatočná letenka z viedenského letiska, letiskový transfer a stravovanie formou raňajok.

Address Beach Resort Foto: Pelipecky
NEPOUZ, Address Beach Resort - Pelipecky Address Beach Resort

5* The Ritz-Carlton, Dubai

Luxusný plážový hotel známej značky je lákadlom vďaka výbornej polohe priamo na pláži Jumeirah. Hostia majú k dispozícii svoju vlastnú pláž a samozrejmosťou je napríklad šesť bazénov, ktoré nájdu návštevníci zasadené v parkových záhradách.

K dispozícii je päť reštaurácií, medzi nimi napríklad jedna z najlepších juhoázijských kuchýň v Dubaji. V hoteli sa nájde tiež napríklad obchod so suvenírmi či salón krásy.

Samozrejmosťou je ponuka športov, medzi nimi napríklad aj na tenisových kurtoch, vlastné fitness či wellness centrum a pre najmenších dovolenkárov aj detský klub.

Pobyt v hoteli The Ritz-Carlton v Dubaji sa začína na cenovke od necelých 2100 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na tri noci, spiatočná letenka s aerolinkami Emirates s odletom z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou polpenzie.

The Ritz-Carlton Foto: Ritz Carlton
NEPOUZ, The Ritz-Carlton, Dubai - Ritz Carlton The Ritz-Carlton

5* Jumeirah Al Qasr – Madinat Jumeirah

Luxusný plážový rezort sa nachádza hneď v blízkosti legendárneho hotela Burj Al Arab – svojim vzhľadom pripomína tradičné arabské paláce s tropickými záhradami. Rezort patrí medzi najluxusnejšie na svete, hostia v ňom majú na výber z 30 reštaurácií, barov a kaviarní.

Samozrejmosťou je fitness centrum, bohatý výber športových aktivít a hneď niekoľko bazénov. Miestne wellness centrum je považované za jedno z najlepších na Blízkom východe.

Bonusom je tiež vlastné kino či divadlo, hostia majú navyše bezplatný vstup do akvaparku Wild Wadi Waterpark.

Pobyt v hoteli Jumeirah Al Qasr sa začína na cenovke od približne 2300 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na tri noci, spiatočný let z viedenského letiska s aerolíniami Emirates, letiskový transfer a stravovanie formou raňajok.

Jumeirah Al Qasr - Madinat Jumeirah Foto: Jumeirah
NEPOUZ, Jumeirah Al Qasr - Madinat Jumeirah - Jumeirah Jumeirah Al Qasr - Madinat Jumeirah
Perth, Austrália, cyklista, bicykel, bicyklovanie, most Čítajte viac Načo Dubaj dováža piesok a ktorých 18 krajín nemá žiadnu rieku? 5 neuveriteľných faktov o svete NEPOUZ, exotika, dovolenka, more, prístav, loď Čítajte viac Silvestrovskú dovolenku v exotike si rezervujte už teraz. Ceny pôjdu hore, varujú odborníci Dubaj Čítajte viac Dubaj sa stal zimným Jadranom Slovákov. Prečo doň smerujeme v húfoch?
debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #Spojené arabské emiráty #SAE #Pelikan.sk