V Liptovskom Jáne plánujú vybudovať Dinopark za 4 milióny

Do dvoch rokov by mal ponuku atrakcií na Liptove rozšíriť Dinopark v Liptovskom Jáne. Investor už predložil svoj projekt do procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA), celkové investičné náklady odhadol na 4 milióny eur. Začiatok realizácie plánujú v roku 2023 a trvať by mala jeden rok.

30.11.2022 12:25
debata

Dinopark so zameraním na spoznávanie fauny druhohôr je plánovaný na viac ako 13-hektárovej ploche, ktorú dnes v prevažnej miere tvoria lúčne porasty.

„Nosnú časť expozície parku budú tvoriť modely dinosaurov rozmiestnené popri chodníkoch v areáli parku. Sieť chodníkov z prírodných materiálov bude mať celkovú dĺžku 2,3 km a prepoja jednotlivé atrakcie parku," uvádza investor vo svojom zámere.

Zastavaná plocha v parku bude minimálna, popri potrebnom parkovisku pre 99 vozidiel sa počíta so zázemím pre zamestnancov, reštauráciou, 3D kinom, múzeom, predajňou vstupeniek a suvenírov.

V Dinoparku by mal premávať aj prehliadkový elektrický vláčik a ráta sa aj s výstavbou rozhľadne. Začiatok realizácie plánuje investor v roku 2023 a trvať by mala jeden rok.

Ostredok, rozhľadňa, Demänovská dolina, Nízke Tatry Čítajte viac Panoramatický výhľad na Nízke Tatry sprostredkujú živé kamery pastierska koliba, chalupa, drevenica, zrub, útulňa, turistická chata, Čítajte viac Investor chce pri Ružomberku vybudovať drevenice na individuálnu rekreáciu
debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov #Dinopark