Vianoce v Horehronskom múzeu budú sprevádzať dve výstavy

Niekoľkoročná tradícia vianočných výstav v Horehronskom múzeu v Brezne pokračuje aj tento rok usporiadaním predajnej výstavy Čaro a krása Vianoc.

06.12.2022 15:00
debata

Ako informovala kurátorka-kustódka múzea Martina Ťažká, svoju šikovnosť na nej predstavia výrobcovia z Brezna a jeho užšieho i širšieho okolia. Predvianočnú atmosféru dotvára aj ďalšia výstava v priestoroch Meštianskeho domu – V krajine rozprávok.

„Na výstave Čaro a krása Vianoc si návštevníci budú môcť nielen kúpiť rôzne vianočné ozdoby, perníky, pohľadnice, dekorácie, ale aj načerpať inšpiráciu pre tvorbu svojich vlastných vianočných dekorácií. Spestrením bude ukážka zdobenia vianočných medovníčkov 13. a 15. decembra,“ popísala kurátorka-kustódka.

Výstavu zameranú na rozprávky pripravili v spolupráci s Miestnom odborom Živeny v Brezne. „Návštevník výstavy bude mať možnosť nahliadnuť do sveta autorky Renaty Štipákovej prostredníctvom vystavených bábok a maňušiek umiestnených do rozprávkových scén,“ doplnila Ťažká s tým, že pre malých aj veľkých sú pripravené aj tvorivé dielne, kde si každý záujemca bude môcť zhotoviť prstovú maňušku podľa vlastného návrhu.

Bratislava Vianočné Trhy Rozsvietenie Stromček Čítajte viac Trenčín, Žilina, Bratislava... Tako vyzerajú Vianoce po dvojročnom odklade letisko, lietanie, letisko, cestovanie, dovolenka, batozina, rodina, Čítajte viac Pozor na prázdniny! Európskym rodičom za dovolenky s deťmi hrozia pokuty aj väzenie
debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #Brezno