V Poprade pribudli štyri nové autobusy MHD s vianočnou tematikou

Vianočnú atmosféru v Poprade umocňujú po pondelkovom rozsvietení vianočnej výzdoby v meste aj štyri nové autobusy mestskej hromadnej dopravy (MHD). Jeden z nich je vianočne vyzdobený zvnútra a tri ďalšie majú na karosériách vianočné polepy.

07.12.2022 16:00
debata
lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac V lese neďaleko Popradu sa zjavilo lietadlo: Je to svetový unikát a predáva aj 'letenky'

Nové autobusy Mercedes Citaro s ekologickými motormi odovzdal do prevádzky v pondelok prevádzkovateľ MHD, spoločnosť SAD Poprad.

Plánovaný prírastok do vozového parku v Poprade za približne 1 milión eur ohlásila generálna riaditeľka spoločnosti Marianna Krajčová Gočová ešte v septembri.

Ako ďalej informovala samospráva na svojej internetovej stránke, autobusy sú nízkopodlažné, plne klimatizované a vykurované. Majú automatickú prevodovku, rampu pre imobilných, tri informačné tabule, ale aj nový odbavovací systém pre cestujúcich. Medzi doplnkovými službami je wifi, GPS lokalizácia vozidiel či inteligentné informovanie o zastávkach na danom spoji a linke.

„Nové autobusy sú základným technickým nástrojom pre spokojnosť cestujúcich a plynulú prevádzku, navyše si moderné vozidlá chvália i naši vodiči,“ povedal podpredseda predstavenstva SAD Poprad Marek Modranský.

Spojazdnením ďalších vozidiel dopravca v Poprade pokračuje v obnove vozidlového parku, s ktorou začal ešte vlani. Od pondelka disponuje už dokopy šestnástimi Mercedesmi. Celkovo na ôsmich linkách mestskej hromadnej dopravy jazdí 18 autobusov, ďalšie štyri má spoločnosť v zálohe.

Modranský doplnil, že mesto prisľúbilo a je pripravené rozširovať ďalej kilometrické výkony v MHD, dopravca zároveň plánuje zakúpenie aj ďalších nových autobusov. Všetky vozidlá MHD Poprad v rámci cestovných poriadkov najazdia takmer 800-tisíc kilometrov za rok. Pre Popradčanov je doprava v nich od septembra bezplatná.

lyžovačka, zima, svah, sneh, lyžiari, lyže, prilba, Čítajte viac Pod Tatrami otvoria ďalšie lyžiarske stredisko, nefungovalo viac ako dva roky
debata chyba
Viac na túto tému: #MHD #Poprad #Vianoce