Na vianočnom námestí v Brezne otvorili Ľadové mestečko spolu s verejným klziskom

Ľadové mestečko, ktorého súčasťou je priamo na námestí aj klzisko pre verejnosť, otvorili v Brezne. Zimná atrakcia má umocniť vianočnú atmosféru v centre mesta.

18.12.2022 08:00
debata

Ako informovala breznianska samospráva a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, klasické vianočné trhy tento rok nahrádza Ľadové mestečko, kde okrem klziska sú novinkou aj zimný fotopoint pre verejnosť, čo sú asi 2,5-metrové vyzdobené historické kovové sánky, takmer tri metre vysoký maskot, ľadový medveď, ale i nová terasa v tvare iglu. Mestečko ponúka aj remeselný a gastro trh, ktorý potrvá do 7. januára.

„Chceli sme dopriať obyvateľom a návštevníkom nášho mesta trochu radosti, aby si aj v tejto neľahkej dobe mohli vychutnať pravú zimnú atmosféru v podobe, akú si pamätáme ešte z detských čias,“ konštatoval primátor Tomáš Abel.

Nové klzisko bude verejnosti k dispozícii každý podvečer v troch časových intervaloch a 300 štvorcových metrov ľadovej plochy využijú korčuliari aj v mierne plusových teplotách. Umožní to moderná chladiaca technológia, ktorú s prispením Banskobystrického samosprávneho kraja zadovážila breznianska radnica.

Chladiace zariadenie disponuje plne automatizovaným systémom, ktorý sa spúšťa a vypína v závislosti od vonkajších teplôt, takže počas mrazov zostane nečinný.

„Keďže nejde o prírodné klzisko, ale je potrebná úhrada energií spojených s prevádzkou ľadovej plochy, klzisko bude spoplatnené,“ doplnil Michal Martiník z odboru kultúry a športu magistrátu s tým, že ceny budú symbolické.

„Celú plochu si môže verejnosť prenajať v dopoludňajších hodinách, čo by mohli využívať najmä školy,“ dodala OOCR Región Horehronie, ktorá s mestom na prevádzke klziska spolupracuje. Boli by radi, keby to bolo čo najdlhšie, minimálne do konca januára, závisí to však od počasia a návštevnosti.

vysoké tatry, lyžovanie, lyžovačka, lanovka, zima, sneh Čítajte viac Bude lyžovačka už len pre boháčov? Strediská vypínajú, zužujú, znižujú, no skipasy aj tak dražejú San Sebastián, Španielsko, pláž, more, leto, dovolenka, palác, piesková pláž, opaľovanie, kúpanie Čítajte viac Na španielskych plážach pozor: 5 málo známych pravidiel a aká pokuta za porušenie hrozí
debata chyba
Viac na túto tému: #Brezno #klzisko