Najluxusnejšie mestá sveta: Hviezdia európske destinácie, 10. je Dubrovník

Ak si potrpíte na drahé reštaurácie s vyberanými jedlami, dokonalé hotely so službami, o ktorých ste ani netušili, že ich potrebujete, skvelé nákupné možnosti s ponukami svetových značiek, toto sú tie pravé dovolenkové destinácie pre vás.

31.12.2022 06:00
debata

Prieskum spoločnosti Money.co.uk odhalil 20 najlepších miest na celom svete, ktoré ponúkajú najväčší luxus na kilometer štvorcový.

Webová stránka analyzovala počet top zariadení a miest v meste vrátane reštaurácií, päťhviezdičkových hotelov a dizajnérskych obchodov a porovnávala ich s veľkosťou mesta.

Možno nie je veľkým prekvapením, že na prvej priečke sa umiestnil nablýskaný Paríž, ktorý ponúka najviac luxusných prevádzok, píše Travel and Leisure.

Francúzska metropola sa môže pochváliť až 427 reštauráciami ocenenými hviezdičkou Michelin, 108 značkovými obchodmi a ponukou 95 hotelov s päťhviezdičkovým hodnotením. Je tu najviac obchodov Cartier – dohromady 24 a viac reštaurácií s hviezdičkou Michelin ako kdekoľvek inde na planéte.

Paríž a ulice okolo Víťazného oblúka.
 Phuket, Thajsko
+2Brusel, Belgicko

Thajský Phuket sa umiestnil na druhom mieste vďaka svojim 48 reštauráciám oceneným hviezdičkou Michelin v okruhu 12 km2.

Brusel sa umiestnil na treťom mieste vďaka svojim 11 luxusným miestam na 3 kilometre štvorcové.

Na štvrtom mieste zažiarila Ženeva s deviatimi päťhviezdičkovými miestami na 3 kilometre štvorcové.

A prvú päťku najluxusnejších miest uzatvára ďalšia francúzska destinácia – domov slávneho filmového festivalu Cannes.

San Sebastián, Španielsko, pláž, more, leto, dovolenka, palác, piesková pláž, opaľovanie, kúpanie Čítajte viac Na španielskych plážach pozor: 5 málo známych pravidiel a aká pokuta za porušenie hrozí

Na šiestom mieste je tiež francúzsky Lyon, nasleduje írsky Kilkenny, grécke Atény a indické Nové Dillí. Na desiatom mieste sa umiestnil chorvátsky Dubrovník.

Nasleduje filipínska Manila, thajské Čiang Mai, Barcelona, San Francisco, Makao, Osaka, škótsky Oban, Bordeaux, Kodaň a Washington.

Aj keď sa pozrieme na mestá ako celok, bez porovnávania množstva luxusných miest na kilometer štvorcový, opäť vedie Paríž.

Druhý je Londýn, tretie Tokio, štvrtý New York, na piatom mieste Soul, šiesty je Hongkong, nasleduje Šanghaj, Singapur, Bangkok, desiaty je Peking.

Na 11. mieste je Kjóto, dvanásty je Istanbul, trinásta Osaka, po nej Taipei, 15. je Chicago, 16. miesto patrí Dubaju, 17. je Sao Paulo, 18. je Kanton, na devätnástom mieste sa umiestnilo Los Angeles, dvadsiatku uzatvára Madrid.

Turkmensko Čítajte viac Toto sú najdrahšie mestá na život: Prvé priečky priniesli prekvapenia Mexiko, zaplavenbý chrám, jazero, rezervoár Nezahualcoyotl, Temple of Quechula, Temple of Santiago, štát Chiapas Čítajte viac Ruiny zatopenej dediny na dne priehrady priťahujú turistov aj bývalých obyvateľov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus