Vlak Deda Mráza sa deťom v pohraničí vyhol, zablateným ruským vojakom však priniesol zbrane

Dedo Mráz pri jazde vlakom naprieč Ruskom vynechá oblasti v blízkosti hraníc s Ukrajinou, proti ktorej ruská armáda vedie vojnu. Upozornila na to agentúra DPA.

20.12.2022 11:21
debata

Na cestovnom poriadku špeciálneho spoja ruských dráh (RZD) je 70 zastávok od Vladivostoku na Ďalekom východe po Petrohrad na západe krajiny. Nie sú tam regióny susediace s Ukrajinou, ako je napríklad Belgorodská, Kurská alebo Rostovská oblasť, nieto ešte Ruskom anektované ukrajinské územia.

Vlak Deda Mráza je nový turistický projekt, ktorý ruské dráhy vlani spustili spoločne s Vologodskou oblasťou na severozápade Ruska.

Podľa ruskej povesti totiž Dedo Mráz na rozdiel od Santa Clausa nesídli na Severnom póle, ale neďaleko mesta Veliki Usťjug vo Vologodskej oblasti.

Tento rok sa vlak vydal na cestu už koncom októbra, aby do polovice januára stihol prejsť všetky plánované zastávky.

letisko, departure, odlety, letisková kontrola, lietadlo Čítajte viac Kto bude v Rusku lietať? 80 % zamestnancov aerolínií dostane povolávací rozkaz, firmy posielajú zoznamy dôležitých ľudí

Agentúra Unian v nedeľu napísala, že do Belgorodu neďaleko hraníc s Ukrajinou prišiel Dedo Mráz na obrnenom vozidle pechoty s vejúcou ruskou vlajkou.

Portál ura.ru informuje, že ruským vojakom v okupovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny okrem ďalších darčekov dal protilietadlové zbrane, termokamery, štvorkolky a terénne autá.

„Pamätám si vás, keď ste boli malí, ale teraz ste vyrástli, stali sa z vás obrancovia vlasti,“ povedal Dedo Mráz v sprievode Snehulienky tankistom, ktorí sú súčasťou okupačných jednotiek v Luhanskej oblasti.

Vojakov čakajúcich v zablatenom teréne uistil, že on, ruský Dedo Mráz, na ich nemohol zabudnúť. Darčeky pochádzali zo zbierky prokremeľského zoskupenia Všeruský ľudový front.

Unian pripomína, že ruské vedenie tento rok odporučilo úradom, aby sa zdržali výdavkov na novoročné oslavy a pripomínali pri nich „hrdinstvo“ ruských vojakov.

mechanik, profesia, zamestnanec Čítajte viac 'Kanibalizmus' v Rusku: Lietadlá rozoberajú na súčiastky, aby opravili iné. Odporučila im to vláda Lotyšsko, Riga, obelisk Čítajte viac Za jasotu zvalili obelisk zo sovietskej éry. Napriek protestu Rusov pláž, bikiny, leto, dovolenka Čítajte viac Ruskí turisti objavili svoj raj: Slnko si užívajú na ostrove, kam sa iní boja
debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Dedo Mráz #vojna na Ukrajine