Izrael čaká na Vianoce desaťtisíce návštevníkov, ale menej ako pred pandémiou

Izrael po dvoch rokoch prísnych protikoronavírových obmedzení očakáva počas tohtoročných vianočných sviatkov desaťtisíce návštevníkov. S odkazom na izraelské ministerstvo cestovného ruchu o tom informujú miestne médiá.

20.12.2022 13:00
debata

Turistov však podľa ministerstva stále bude menej ako pred začiatkom pandémie covidu-19.

„Tento rok očakávame približne 120-tisíc pútnikov z celého sveta,“ uviedla hovorkyňa ministerstva cestovného ruchu.

Dodala, že ich zrejme bude menej ako rekordných 150-tisíc ľudí, ktorí prišli na Vianoce v roku 2019, ale výrazne viac ako v posledných dvoch rokoch.

Protikoronavírusové opatrenia v Izraeli do značnej miery cestovný ruch zastavili. Krajina uzatvárala hranice pre cudzincov, a to aj počas minuloročných Vianoc. Až od tohto roku môžu turisti do Izraela bez obmedzení.

Zatiaľ hrá koronavírus v každodennom živote v Izraeli len malú úlohu. Povinnosť nosiť rúško, okrem iného v autobusoch a vlakoch, bola na jar zrušená a napriek nárastu počtu nakazených nebola obnovená.

NEPOUZ, Joel Razvozov, Izrael, reklama Čítajte viac Tak sa to robí! Minister láka turistov vo videu ako James Bond. Tá podoba je neskutočná Pangeos Čítajte viac Najväčšia loď sveta bude korytnačka s megamestom na pancieri za 8 miliárd Venezuela, tanec, Čítajte viac Venezuela znamená Malé Benátky - takto vyzerá exotický život v Karibiku
debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Vianoce