Stropkovské vianočné remeselné trhy budú opäť aj s charitatívnou myšlienkou

Stropkovské vianočné remeselné trhy budú opäť aj s charitatívnou myšlienkou. Po troch rokoch sa Stropkovčania a návštevníci mesta môžu znovu tešiť na Vianočné remeselné trhy, na ktorých už v predstihu naplnili štyri desiatky jarmočných predajcov kapacitu Námestia SNP. Informuje o tom v správe hovorca mesta Peter Novák.

20.12.2022 18:10
debata

„Trhy potrvajú dva dni, v stredu a vo štvrtok od deviatej do osemnástej hodiny, pričom stánky s občerstvením budú k dispozícii do 20-tej hodiny. Počas oboch dní je pripravený aj kultúrny program,“ prezradil vedúci odboru školstva a kultúry MsÚ Tibor Kubička.

Kultúrny program začína o 16.00, pričom sa jarmočníkom v rámci programu predstavia v stredu žiaci zo ZUŠ F. Veselého a vo štvrtok je na programe vianočné pásmo Dobrá novina v podaní folklórneho súboru Stropkovčani. Na vianočné trhy sú prihlásení rezbári, tkáči, výrobcovia keramiky, včelári s včelími produktmi, bylinkári či výrobcovia vianočných dekorácií, oblátok a mnohí ďalší. „Okrem remeselníkov budú k dispozícii aj predajcovia kožených výrobkov, papúč, rukavíc, športového textilu, umelých stromčekov a hračiek. Stánky s občerstvením ponúknu langoše, trdelníky, francúzske palacinky, gofry, zemiakové špirály, na zahriatie tokajské vína, dobrú kávu či punč,“ dodal Kubička. V prvý jarmočný deň budú navyše svoje výrobky prezentovať aj deti z Domu detí Božieho milosrdenstva a klienti zariadenia pre seniorov Nový domov.

V Stropkove už tradične nezabúdajú ani na dobročinnosť, a tak po obidva dni bude primátor Ondrej Brendza pre širokú verejnosť podávať Primátorský punč.

Stropkovčania budú môcť pri tejto príležitosti venovať dobrovoľný príspevok, ktorý poputuje do tamojšieho „domčeka“, teda Domu detí Božieho milosrdenstva. V rámci trhov organizujú charitatívne podujatie aj stropkovskí otužilci združení v klube Ondavské utopence.

Vo štvrtok budú priamo na námestí variť kapustnicu, a výťažok z jej predaja venujú rodine z obce Miková, ktorú nedávno postihol požiar rodinného domu.

debata chyba
Viac na túto tému: #vianočné trhy #Stropkov