Silvester v Novej Bani bude opäť bez novoročného ohňostroja

V Novej Bani sa ani tento rok neuskutoční silvestrovský ohňostroj. Ako radnica informuje na svojej webovej stránke, mesto sa tak pridalo k viacerým samosprávam na Slovensku, ako je Nitra, Žilina, Trebišov, Martin a iné.

25.12.2022 11:00
debata

„Nový rok privítame opäť bez petárd, z dôvodu zbaviť sa hluku, zápachu a škodlivých látok uvoľnených zo zábavnej pyrotechniky, ochrániť najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva, ale aj domácich miláčikov, hospodárske zvieratá a divokú zver,“ uviedla samospráva s tým, že dôvodom je aj energetická a s ňou spojená finančná kríza, ktorá bude mať na samosprávy budúci rok evidentný dosah.

„Čaro vianočnej a silvestrovskej atmosféry v kruhu svojich najbližších môžu obyvatelia mesta zažiť pri svetelnej výzdobe v radničnom parku, na pouličných osvetleniach, na námestí pri vianočných stromčekoch i betleheme, ktorá určite urobí radosť malým aj veľkým,“ uzavrelo mesto.

Pompeje, Taliansko Čítajte viac Je to barbar! Turista znesvätil pamiatku stoviek mŕtvych: Polícia ho na mieste zatkla Chorvátsko, pláž Čítajte viac Chorvátska pláž Zlatni rat je 12. najlepšou na svete (+ celý rebríček top 50)
debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #Nový rok #ohňostroj