Mladá Američanka zverejnila 5 miest v Európe, ktoré už nikdy nechce navštíviť. Jej dôvody zdvihnú tlak

Američania milujú Európu - fascinuje ich naša história, ktorá zanechala po sebe dávnoveké stavby, artefakty, ale páči sa im aj príroda starého kontinentu. O to zarážajúcejšie je, keď americká cestovateľka - navyše len 24-ročná - spíše na svoj Instagram zoznam európskych krajín, ktoré už nikdy nechce vidieť. A sú medzi nimi aj tie najzvučnejšie...

23.01.2023 06:00
debata (34)
Amsterdam
Hrad Wawel bol sídlom kráľov aj nenásytného...
+2Notre Dame v Paríži

Volá sa Bri, žije na Floride a miluje cestovanie. Precestovala rodnú Ameriku, ale rozhodla sa navštíviť aj Európu – prezrela si napríklad Island, Portugalsko, Albánsko, Taliansko, Maďarsko aj Francúzsko, odkiaľ má dokonca priateľa, s ktorým udržuje vzťah na diaľku.

Tu je zoznam miest, ktoré Bri už nikdy nechce navštíviť a ku každému pridala aj jeden „dobrý“ dôvod. A aj ostatným cestovateľom radí: Vážne, vyhnite sa cestovaniu do týchto európskych destinácií za každú cenu! Aspoň, že pridala formulku „bez urážky“…

Začala Amsterdamom – v hlavnom meste Holandska je podľa Američanky „priveľa malebných kanálov“. OK, možno trblietavá hladina vody s pohojdávajúcimi sa loďkami a romantické mosty so všadeopretými bicyklami nie sú pre každého.

Ako druhé sa na Briin zoznam zakázaných miest dostal na úpätí Álp umiestnený Salzburg. Hoci patrí k najznámejším centrám kultúry, narodil sa v ňom Mozart a niektorí ho považujú dokonca za najkrajšie mesto celej Európy, Bri na ňom „prekážali“ úchvatné výhľady na majestátne hory.

Milan bez Mapy, Queen Mary 2 Čítajte viac Slovák Milan sa plavil 7 dní po trase Titanicu na najluxusnejšej lodi sveta. Prečo na konci plakal?

Ani Dublin už viac nechce mladá Američanka navštíviť. Metropola Írska, známa svojimi krčmami plnými skvelého piva a dobrej nálady, jej „nesadla“ práve kvôli týmto lokálom. Podľa Bri je v nich jednoducho priveľa milých ľudí, ktorí navzájom vedú nenútené, zábavné, srdečné rozhovory. Nuž, proti gustu žiaden dišputát.

Bri zavítala aj do susedného Poľska, kde si na svoj zoznam pripísala aj inými oceňovaný klenot v podobe hlavného mesta Malopoľského vojvodstva. Staré mesto Krakova je slávne vďaka svojim historickým stavbám, ale známa je aj legenda o krakovskom drakovi, ktorý sa rozhodol obsadiť kráľovský hrad Wawel a pustošiť mesto. Situáciu vyriešil až odvážny princ Krak, ktorý drakovi podhodil vlčiu kožu naplnenú sírou. Hobby chemik Krak totiž vedel, že keď sa predátor napije vody z Visly, reakcia spôsobí explóziu, ktorá predátora rozmetá na kusy. Udalosť si zachránení Krakovčania dodnes pripomínajú sochou draka, ktorá raz za čas chrlí oheň.

Nuž, a presne toto – drak sršiaci horľavinu – Bri na Krakove prekážalo.

Posledným menovaným mestom je paradoxne Paríž, napriek tomu, že odtiaľ pochádza jej priateľ. Na hlavnom meste Francúzska jej nesedelo priveľa skvelého pečiva, ktorému nemohla odolať, a tak pribrala a váhu nepresvedčili ani nachodené kilometre romantických prechádzok.

Samozrejme, celý jej text treba brať s humorom a Európe vlastne spravila kompliment.

NEPOUZ, Blogerka Marika, Zanzibar Čítajte viac Mama blogerka: S deťmi okolo sveta? Dobre naplánovaná exotika vyjde rovnako ako rezort all inclusive Santorini, ostrov, more, slnko, leto, kúpanie, dovolenka, grécko Čítajte viac Ukrutne preľudnený Santoríni: Blogerka zažila nátresk, ponúka tipy, ako si užiť ostrov napriek davom

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Európa #Američania