Citybreak od 20 eur: Londýn, Barcelona, Rím... Toto sú najpredávanejšie destinácie slovenských cestovateľov

Rok 2023 za sebou ešte nemá ani jeden celý mesiac, slovenskí cestovatelia sa však už teraz pripravujú na teplejšie mesiace. Medzi najpredávanejšími destináciami tak okrem zimnej exotiky dominujú najmä európske citybreaky na čele s trojicou Londýn, Barcelona, Rím. Už teraz sa však obzeráme aj po typicky plážových destináciách a v top 10 sa objavuje aj obľúbená Malorka.

26.01.2023 06:00
Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum Foto:
Rím tradične patrí k top destináciám slovenských cestovateľov.
debata

Záujem o Európu je celoročný, výraznejšie sa však u slovenských cestovateľov prebúdza začiatkom jari – tá je ideálnym obdobím práve na európske citybreaky. Záujem je však už aj začiatkom roka, ukazujú dáta cestovnej kancelárie Pelikán.sk.

Výpredajové cenovky leteniek sa aktuálne začínajú na sume od približne 20 eur spiatočne.

Top destináciou je podľa dát Pelikán.sk momentálne Londýn, za ním nasleduje Barcelona, ktorá je vďaka príjemnému podnebiu jednou z top destinácií aj počas zimných mesiacov.

Príjemné počasie prevláda aj v Ríme, na Malte a Malorke, ktoré uzatvárajú prvú päticu najobľúbenejších destinácií.

AKCIOVÉ LETENKY PO CELEJ EURÓPE

Londýn, Veľká Británia

Jednou z najdostupnejších a tiež najobľúbenejších destinácií je aj tento rok Londýn – lieta sa doň okrem Viedne a Budapešti aj z Bratislavy, Košíc či letiska Poprad Tatry.

K návšteve Londýna neodmysliteľne patrí zastávka pri ikonách mesta akými sú Buckinghamský palác, most Tower Bridge či Big Ben na budove Westministerského paláca.

Londýn sa začína na cenovke od 40 eur s odletom z košického letiska, odlet z Bratislavy zoženú cestovatelia od 47 eur spiatočne.

Londýn, Veľká Británia Foto: SHUTTERSTOCK
Londýn, Veľká Británia, Tower Bridge most, Temža Londýn, Veľká Británia

Malorka, Španielsko

Najobľúbenejší španielsky ostrov Malorka je už niekoľko rokov po sebe top letnou destináciou slovenských dovolenkárov. Príjemné počasie však na Malorke pretrváva počas celého roka.

Zimné mesiace sú tak ideálnym obdobím na spoznávanie ostrova bez množstva turistov a nerušené preskúmanie 262 pláži tiahnucich sa na 50 kilometrov pobrežia alebo malebných prímorských miest.

Letenky na Malorku sú k dispozícii už teraz od približne 50 eur spiatočne s odletom z Viedne. V ponuke je tiež odlet z bratislavského letiska.

Malorka, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
Malorka, Španielsko Malorka, Španielsko

Valletta, Malta

Stredomorská Malta je krajina na troch malých ostrovoch, napriek tomu láka každoročne tisícky Slovákov na plážovú dovolenku, ale aj spoznávačku.

Ak sa chcete vyhnúť húfom turistom, odporúčaním je vybrať sa na Maltu tesne pred sezónou prípadne po.

Počas prvého mesiaca roku 2023 ide o jednu z najpredávanejších destinácií slovenských dovolenkárov.

Letenky na Maltu sa momentálne začínajú na cenovke od 58 eur s odletom z bratislavského letiska.

Valletta, Malta Foto: SHUTTERSTOCK
Valletta, Malta Valletta, Malta

Lisabon, Portugalsko

Žlté električky či najdlhší most Európy o dĺžke 17 kilometrov. Lisabon je jednou z najobľúbenejších zastávok Portugalska, zároveň sa v ňom nachádza tiež najzápadnejší bod európskej pevniny – mys Cabo da Roca.

Krásy mesta si možno pozrieť práve žltou električkou číslom 28, ktorá prechádza mestským turistickým okruhom.

Spiatočné letenky do Lisabonu sa začínajú na cenovke od 86 eur s odletom z Viedne či Budapešti.

Lisabon, Portugalsko Foto: SHUTTERSTOCK
Lisabon, Portugalsko Lisabon, Portugalsko

Barcelona, Španielsko

Medzi top citybreakmi, a zároveň aj letnými destináciami, je tradične aj španielska Barcelona, ktorá celoročne láka na svoju prímorsku polohu, ale aj jedinečnú kultúru a gastronómiu.

Lákadlom sú aj akciové ceny leteniek. Spiatočné letenky do Barcelony sa aktuálne začínajú na cenovke od 55 eur spiatočne s odletom z viedenského letiska.

Barcelona, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
Barcelona, Španielsko Barcelona, Španielsko

Sofia, Bulharsko

Hlavné mesto Bulharska zaujme návštevníkov balkánskym pôvabom aj historickými pamiatkami, medzi ktorými vyniká pravoslávny chrám Alexandra Nevského.

Pozornosť priťahuje aj chutnou gastronómiou, skvelým nočným životom či priaznivými cenami, a je tak skvelou destináciou aj pre cestovateľov s nižším rozpočtom.

Spiatočné letenky do Sofie sú k dispozícii od 21 eur s odletom z Bratislavy.

Sofia, Bulharsko Foto: SHUTTERSTOCK
Sofia, Bulharsko Sofia, Bulharsko

Rím, Taliansko

Večné mesto je tradične jedným z top citybreakov slovenských dovolenkárov. Hlavné mesto Talianska je celoročnou destináciou, ktorá počas leta láka na blízkosť mora – k tomu sa dovolenkári presunú vlakom približne za pol hodinu, a po zvyšok roka najmä na históriu, kultúru a excelentnú gastronómiu.

Spiatočné letenky do Ríma sa aktuálne začínajú na cenovke od necelých 50 eur s odletom z bratislavského letiska.

Koloseum, Rím Foto: SHUTTERSTOCK
Koloseum, Rím, Taliansko Koloseum, Rím

Malaga, Španielsko

Slnečná Malaga ťaží najmä zo svojej prímorskej polohy, dovolenkárom však ponúka okrem krásnych pláží aj bohatú kultúru.

Podobne ako má Barcelona Gaudího, Malaga je známa ako rodisko Pabla Picassa, ktorý v nej má aj svoje vlastné múzeum.

Medzi top destináciami sa však tradične vyskytuje aj vďaka akciovým letenkám. Spiatočné letenky do Malagy sa začínajú na cenovke od 77 eur s odletom z viedenského letiska.

Malaga, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
Malaga, Španielsko Malaga, Španielsko

Miláno, Taliansko

Aj druhé najväčšie mesto Talianska sa teší obľube slovenských dovolenkárov, ktorí okrem letiska v Miláne prilietajú aj do neďalekého Bergama. Spiatočné letenky do Bergama začínajú na cenovke od 30 eur s odletom z Bratislavy, v prípade letiska priamo v Miláne je cena vyššia o šesť euro, avšak s odletom z Viedne.

Miláno, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
Miláno, Taliansko Miláno, Taliansko

Ammán, Jordánsko

Jordánske hlavné mesto je vstupnou bránou do krajiny – tá ukrýva novodobý div sveta, skalné mesto Petra, Mŕtve more, či slávnu červenú púšť Wadi Rum.

Sám však ponúka kus histórie v podobe ruín veľkolepého Herkulovho chrámu či starého rímskeho divadlo s výhľadom na celé mesto.

Spiatočné letenky do Ammánu sa začínajú na cenovke od 37 eur s odletom z Budapešti.

Ammán, Jordánsko Foto: SHUTTERSTOCK
Ammán, Jordánsko Ammán, Jordánsko
NEPOUZ, Mexiko, pláž, dovolenka, Čítajte viac Mexiko po slovensky? Do Cancúnu a k divom sveta vás prenesú akciové letenky NEPOUZ, Gran Canaria, Kanárske ostrovy, pláž, more, dovolenka, cestovanie Čítajte viac Oddych na pláži aj horská turistika v jeden deň? Gran Canaria je prekvapivo rozmanitá. Pozrite si akciové letenky NEPOUZ, dovolenka, cestovanie, all inclusive zájazd, Turecko Čítajte viac Tri all inclusive týždne v exotike za cenu mesačného nájmu! Pred zimou utekáme na dlhé dovolenky, kde sa oplatia najviac?
debata chyba
Viac na túto tému: #Pelikan.sk