Trenčianske múzeum vlani navštívilo rekordných vyše 173-tisíc ľudí

Trenčianske múzeum v Trenčíne privítalo vlani vo svojich pobočkách spolu 173 429 návštevníkov. Ako informovala Katarína Špačková z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea, bola to druhá najvyššia návštevnosť po roku 2019, keď pobočky múzea navštívili ešte o približne dvetisíc ľudí viac.

04.02.2023 08:00
Trenčiansky hrad Foto: ,
Trenčiansky hrad
debata

Výrazný nárast návštevnosti zaznamenali predovšetkým dva trenčianske muzeálne objekty – Karner sv. Michala a Katov dom. Podľa Špačkovej k tomu prispela aj novinka, keď po zakúpení lístka na Trenčiansky hrad mohli návštevníci v rámci spoločného vstupného navštíviť aj tieto dve pobočky.

„Najnavštevova­nejšou pobočkou za rok 2022 bol už tradične Trenčiansky hrad. Celkovo ho navštívilo 145 553 návštev­níkov, najsilnejšie mesiace boli oba letné prázdninové mesiace. Už druhú sezónu mali návštevníci unikátnu možnosť prepojiť návštevu hradu priamo s lesoparkom Brezina, z ktorého môžu na hrad prísť, prípadne opustiť areál hradu a pokračovať návštevou lesoparku," uviedla Špačková.

Podľa riaditeľa múzea Petra Martiniska sú kvalitné služby a hodnotný kultúrny program spojený s vhodnou zábavou a oddychom tou správnou cestou, ktorú návštevníci vyhľadávajú.

„Tento trend, ktorý sme si nastavili, budeme aj naďalej udržiavať, a to nielen v súvislosti s prípravou na Európske hlavné mesto kultúry, ale s celkovou stratégiou múzea. Zároveň sme v tejto sezóne výrazne investovali do rekonštrukcie objektov, čo nám dáva opäť priestor na ďalší rast a rozvoj," poznamenal Martinisko.

V letnej sezóne si najviac návštevníkov získali Matúšove hradné slávnosti, ktoré prilákali viac ako 4 000 návštevníkov. Záver roka hrad opäť dosahoval rekordnú návštevnosť, a to vďaka Výstave rozprávkových kostýmov organizovanej v spolupráci s filmovými štúdiami Barrandov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčiansky hrad #Trenčianske múzeum