Prekvapte svoju lásku Valentínom v Európe či na Slovensku. Na koľko vyjde last minute romantika?

Najromantickejší sviatok v roku je vzdialený necelé dva týždne, a to pre mnohé páry znamená výber romantickej dovolenky na poslednú chvíľu. Za jeden z najlukratívnejších termínov roka si dovolenkári tradične priplatia o niečo viac, odmenou im však bude nezabudnuteľný zážitok spojený s dodatočnými romantickými aktivitami ako napríklad VIP pobyt vo vírivke či relaxačné masáže.

02.02.2023 07:00
NEPOUZ, Paríž, Francúzsko Eiffelova veža Foto:
Paríž patrí k najromantickejším miestam Európy.
debata (1)

Sviatok zamilovaných je za dverami a po tých tradičnejších darčekoch ako kvetiny či čokoláda sa do popredia dostávajú najmä spoločné zážitky. K tým najobľúbenejším sa radia napríklad tie cestovateľské, čo dokázali počas posledných vianočných sviatkov aj dáta najväčšieho predajcu leteniek Pelikán.sk. Práve darčekové poukážky, ktoré sú synonymom zážitkov, rástli v decembri minulého roka v okolí vianočných sviatkov o viac ako 75 percent v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2021.

Okrem cestovateľského darčeka v podobe poukážky, letenky či pobytu je však európsky citybreak či dovolenka na Slovensku obľúbenou voľbou, ako spoločne stráviť zamilovaný víkend. Termíny sa však s príchodom Valentína rýchlo vypredávajú, a preto sa dovolenkári musia najmä poponáhlať.

Napriek tomu je ešte stále možné zohnať dovolenku počas najromantickejšieho termínu roka už od necelých 150 eur na osobu.

Romantická dovolenka

Pobyt na Slovensku je obľúbenou voľbou počas celého roka, práve na sviatok zamilovaných si však množstvo hotelov pripravilo pre dovolenkárov niečo navyše. Voľbou je napríklad valentínsky pobyt v piešťanskom hoteli Magnólia – začína sa na cenovke od 150 eur na osobu. Ten si pre cestovateľov pripravil valentínske prekvapenie, koktail počas pobytu či romantickú večeru pri sviečkach. Samozrejmosťou sú bufetové raňajky či večere. Wellness bonusom je dvojhodinový vstup pre každú osobu či nočné kúpanie pri sviečkach.

Wellness centrum v rezorte Magnólia - Piešťany. Foto: Ľuboš Bakyta, Magnólia
NEPOUZ, Wellness centrum v rezorte Magnolia Piestany - Magnolia Wellness centrum v rezorte Magnólia - Piešťany.

Kúsok romantiky pre cestovateľov pripravil aj Masarykov dvor, trojhviezdičkový rezort v Podpoľaní – začína na cenovke od necelých 150 eur na osobu. Hostia majú k dispozícii stravovanie formou

polpenzie, romantickú večeru pri sviečkach, neobmedzený vstup do wellnessu a vychutnať si možno napríklad aj čokoládovú masáž či bylinkový kúpeľ.

Jednou z top volieb je aj štvorhviezdičkový rezort Tri Studničky v Demänovskej doline zasadený v krásnom prírodnom prostredí, v ktorom sa návštevníci budú cítiť ako v útulnom horskom zrube. V cene pobytu je wellness s horskou plážou a pre tých odvážnejších aj možnosťou okúpania sa v potoku Demänovka. Okrem toho návštevníci môžu na každý deň využiť skipass platný aj ako aquapass. Valentínsky pobyt v Troch Studničkách sa začína na cenovke od necelých 250 eur na osobu.

Tri Studničky, Demänovská dolina Foto: Marek Hajkovský, TMR
NEPOUZ, Tri Studnicky Demaenovska dolina - TMR Tri Studničky, Demänovská dolina

Európsky citybreak

Víkendové pobyty na pár dní, tzv. citybreaky, patria k top dovolenkám slovenských cestovateľov. V top trojici sa tradične drží napríklad hlavné mesto Talianska – Rím. Večné mesto je centrom kultúry, histórie či vynikajúcej talianskej gastronómie, ktorá je ideálnou voľbou na romantickú valentínsku večeru. Pobyt v Ríme vo valentínskych termínoch sa začína na cenovke od necelých 290 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci, spiatočná letenka z Bratislavy či bufetové raňajky.

Rím, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Rím Taliansko - Shutterstock.jpg Rím, Taliansko

Top voľbou počas Valentína je tiež najromantickejšie mesto Európy – Paríž. Ten vo valentínskych termínoch stihnú dovolenkári s cenovkou od necelých 550 eur na osobu. V cene so zahrnutým trojhviezdičkovým ubytovaním na tri až päť nocí, raňajkami a spiatočnou letenkou s odletom z Viedne.

Ďalším z top miest Talianska sú aj Benátky – tie sa vo valentínskych termínoch začínajú na cenovke od zhruba 300 eur na osobu. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne, štvorhviezdičkové ubytovanie či stravovanie formou raňajok.

Benátky, Taliansko Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Benátky, Taliansko - Shutterstock.jpg Benátky, Taliansko
NEPOUZ, Mexiko, pláž, dovolenka, Čítajte viac Mexiko po slovensky? Do Cancúnu a k divom sveta vás prenesú akciové letenky NEPOUZ, Gran Canaria, Kanárske ostrovy, pláž, more, dovolenka, cestovanie Čítajte viac Oddych na pláži aj horská turistika v jeden deň? Gran Canaria je prekvapivo rozmanitá. Pozrite si akciové letenky
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Valentín #Pelikan.sk