Infopoint v Košiciach navštívilo vlani 11000 ľudí

Infopoint oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Visit Košice na Hlavnej ulici navštívilo v minulom roku 11000 ľudí. Väčšinu z nich tvorili Slováci, prevažne z Košického kraja. Viac ako 26 percent jeho návštevníkov bolo zo zahraničia, pričom išlo najmä o turistov z Poľska, Českej republiky či z Maďarska, informovala výkonná riaditeľka OOCR Michaela Podoláková.

01.03.2023 08:00
Biľak Košice mesto Dóm sv. Alžbety Shutterstock Foto:
Košice
debata

„Návštevníkov Infopointu najviac zaujímajú možnosti trávenia voľného času s deťmi či konkrétne košické pamiatky. Rovnako oceňujú aj moderný dizajn Infopointu. Veľkej obľube sa teší multimediálne dielo planet košice 2121, ale aj originálne umelecké suveníry s košickým príbehom,“ uviedla.

Spomedzi domácich návštevníkov Infopointu v roku 2022 tvorili veľkú časť aj samotní Košičania, ktorí sem podľa Podolákovej radi chodia so svojimi známymi. Po Košickom kraji výrazne dominujú návštevníci z Bratislavské­ho kraja.

Pripomenula, že v Infopointe čakal na deti aj Košický detský pas, záujem oň bol opäť veľký. „Viac ako 800 záujemcov využilo možnosť objednať si Košický detský pas aj priamo domov,“ dodala. Novinkou je rozšírenie tohto populárneho pasu o maďarský a poľský jazyk.

V blízkej budúcnosti chcú spustiť marketingové aktivity, ktoré by spopularizovali Košice pre cieľovú skupinu rodín s deťmi na trhoch V4, čím chcú dosiahnuť zvýšenie návštevnosti košických atraktivít.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice