Hongkong začal rozdávať bezplatné letenky: Weby aerolínií nápor nezvládali

Webstránky leteckých spoločností, ktoré ponúkali bezplatné letenky do Hongkongu, boli preťažené. Na registráciu do systému pasažieri čakali aj viac ako dve hodiny, informovala agentúra AFP.

05.03.2023 09:00
9-Bucek-Hongkong Foto:
Hongkong
debata

Hongkonskí predstavitelia na začiatku februára spustili reklamnú kampaň „Hello Hong Kong“. V jej rámci mesto rozdá až 500 000 bezplatných leteniek pre návštevníkov z celého sveta. Do prvého kola rozdávania leteniek sa zapojili aerolínie Cathay Pacific a Hong Kong Airlines. Toto kolo malo pôvodne trvať sedem dní, letenky sa však minuli už v stredu popoludní.

Ľudia sa na sociálnych sieťach sťažovali, že na webstránky neboli pripravené na online registráciu a niektorí preto museli čakať až dve hodiny. Spoločnosť Cathay Pacific uviedla, že všetkých 174.000 spiatočných leteniek z Thajska do Hongkongu sa v prvom kole iniciatívy minulo už hodinu po otvorení systému.

Prvé kolo rozdávania leteniek bolo zamerané na juhovýchodnú Áziu. V ďalšej fáze v júli Hongkong ponúkne 80 000 leteniek len svojim vlastným obyvateľom.

Počas koronavírusovej pandémie sa Hongkong do veľkej miery riadil čínskou stratégiou nulovej tolerancie covidu a prísne opatrenia uvoľňoval miernejším tempom než okolité krajiny. Aj po otvorení hraníc s Čínou zostala návštevnosť Hongkongu na pomerne nízkej úrovni.

Agentúra AP pripomína, že v roku 2019 Hongkongu navštívilo 56 miliónov turistov. Nasledujúce tri roky pandémie miestny turizmus a ekonomiku značne poškodili, pričom vlaňajší hrubý domáci produkt (HDP) klesol v porovnaní s rokom 2021 o 3,5 per­centa.

debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #Hong Kong