Po zimnej prestávke otvárajú v Spišskej Novej Vsi zoo, pribudol aj lanový park

Po zimnej prestávke otvárajú v Spišskej Novej Vsi v sobotu 1. apríla zoologickú záhradu. Nové druhy zvierat tam nepribudli, v rámci služieb pre návštevníkov však obnovili centrálne detské ihrisko a tiež vybudovali nový lanový park. Ten otvoria o mesiac, 1. mája. Informoval o tom riaditeľ zoo Karol Dzurik.

01.04.2023 08:00
debata

Počas sezóny chcú ešte uviesť do prevádzky aj vlani vybudované nové stravovacie zariadenie. Na výstavbu išlo 90-tisíc eur bez DPH, zoologická ju financovala z vlastných zdrojov a dotácie mesta.

V tomto roku si budú môcť návštevníci najmenšej zoologickej záhrady na Slovensku pozrieť okolo 500 zvierat. „Prvým prírastkom v novom roku bola v našej ZOO lama krotká, máme aj malé surikaty, pribudli kozy kamerunské, vo štvrtok sa nám narodila paovca hrivnatá,“ doplnil Dzurik.

Celkovo sa tam nachádza 130 druhov zvierat. Medzi najatraktívnejšie patria zvieratá zapísané v takzvanej Červenej knihe ohrozených zvierat – orangutan bornejský či tiger ussurijský.

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi je jednou zo štyroch na Slovensku, vznikla 12. mája 1989. Vlaňajšia sezóna bola pre ňu druhá najlepšia v jej histórii.

Navštívilo ju takmer 134-tisíc návštevníkov. Rekord z roku 2021, keď sem zavítalo o štyritisíc ľudí viac, neprekonala.

debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #Spišská Nová Ves