ZOO Košice pre návštevníkov na Veľkú noc pripravila bohatý program

Zoologická záhrada Košice pripravila na sviatočné dni bohatý program pre svojich návštevníkov. Ako informovala Eva Malešová zo ZOO Košice, do programu pravidelných komentovaných kŕmení zaradia na Veľkonočnú nedeľu aj komentované kŕmenie makakov magotov o 10:30. Chovatelia im okrem iného naservírujú celkom netradične maškrty ako sú oriešky, kukurica, ovocie či semienka.

08.04.2023 13:30
debata

V pondelok sa môžu návštevníci tešiť na veľkonočnú nádielku v pavilóne exotária. O 10:00 hodine dostanú svoju kŕmnu dávku korytnačky a o 10:15 len o pár metrov ďalej zažiju návštevníci stretnutie s lemurmi kata.

„Všetky komentované kŕmenia platia podľa denného harmonogramu u tuleňov, surikát, ale keďže sú sviatky neprídete ani o tzv. medový strom vo výbehu medveďov hnedých. V prípade priaznivého počasia nezabudnite na malpy. Komentované kŕmenie tučniakov nateraz nebude, keďže všetky páry sedia na hniezdach,“ uviedla Malešová.

Po zimnej prestávke je už väčšina zvierat vo vonkajších expozíciách. Africké antilopy a papagáje budú ešte pár dní v chovateľskom zázemí. Návštevníci sa však môžu tešiť už na dve mláďatá tiav dvojhrbých, malého byvola vodného, ale aj zebru. Hneď pri vstupe neprehliadnete najmladší prírastok páru lemurov kata.

Novinkou pre návštevníkov je aj korytnačka hviezdicová, pôvodom z Indie, ktorá našla nový domov v pavilóne minivivária. V kŕdli plameniakov najmä podľa sfarbenia môžu návštevníci pozorovať vlaňajšie mláďatá plameniakov. „Počas veľkonočných sviatkov máte skvelú možnosť pozorovať rysy. Keďže stromy sú stále bez lístia, samicu ľahko odhalíte v korune stromu,“ dodala Malešová.

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Košice