Miestni vyhlásili šelmám vojnu: Medvedie mäso sa predáva za 60 eur kilo

Odľahlé japonské mesto Semboku začalo v predajnom automate ponúkať medvedie mäso, ktoré pochádza z tamojšieho medveďa čierneho. Medvede sa chytajú do pascí alebo ich miestni lovia v lesoch a na horách. Medveď čierny je pritom zaradený medzi zraniteľné druhy, napísala agentúra Reuters. Štvrťkilogramový balíček stojí v prepočte asi 15 eur.

12.04.2023 07:00
debata

Útoky spáchané medveďmi sú v niektorých častiach japonského vidieka veľmi časté. Medvede nemajú v lesoch dostatok potravy, vyrážajú preto hľadať jedlo do obývaných oblastí.

„Medvede by mohli byť nebezpečné, keby dorazili do mesta, takže na nich lovci chystajú pasce a strieľajú ich,“ uviedol Daiši Sato, ktorý umiestnil automat na medvedie mäso vedľa svojho obchodu s rezancami.

gejša, Japonsko suši, paličky, jedlo, stolovanie, obed, večera, Ázia, Čítajte viac Japonsko našlo 7000 ostrovov, o ktorých netušilo, že ich má. Ako je to možné?

Ázijské čierne medvede sú označené za zraniteľné, ale nie sú kriticky ohrozené, a v Japonsku je legálne jesť medvedie mäso.

Mäso z chytených medveďov je podľa Sata veľmi chutné, pretože krv z neho okamžite vytečie.

Predajné automaty po celom Japonsku ponúkajú všetko od nápojov, pochutín až po rúška či exotickejšie pokrmy, ako je hmyz či veľrybie mäso.

„Medvedie mäso nie je príliš bežné, tak chceme nalákať turistov, aby do nášho mesta prišli a kúpili si ho,“ dodal predavač.

Mesto Semboku leží asi 400 kilometrov severne od Tokia v prefektúre Akita. Ako Sata doplnil, priemerne predá za týždeň sedem až desať balíčkov mäsa po 250 gramov, každý z nich stojí 2200 jenov.

V minulom roku v Japonsku utrpelo zranenie pri strete s medveďom 75 ľudí, dvaja ľudia zomreli. Jedna z obetí pochádzala práve z prefektúry Akita.

lietadlo, letisko, lietanie, pristávacia dráha, Čítajte viac České lietadlo havarovalo, keď sa na palube zjavila prepašovaná obluda. Pád prežila, mačetu nie Kaliňák, pas, cestovný doklad Čítajte viac Slováci majú 10. (alebo 5.) najsilnejší pas sveta, Briti a Američania sa už na vrchol rebríčka nevrátia Grécko, Atény, Tripodon, ulica, Lysikratov pamätník Čítajte viac Najstaršia ulica Európy má 2500 rokov a dodnes sa po nej môžete prejsť
debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #medvede #útok medveďa