Na prilákanie turistov: Krajina, kde doteraz nemali hazard, otvorí prvé kasíno

Japonská vláda schválila plán na vybudovanie prvého kasína v krajine v meste Osaka. Bude súčasťou tzv. integrovaného komplexu s rozlohou 492 000 metrov štvorcových, informovala agentúra Reuters.

18.04.2023 11:00
debata

Výstavbu komplexu na umelom ostrove v Osackom zálive, ktorého súčasťou bude aj konferenčné centrum, trajektový terminál, hotel a nákupné centrum, predtým schválila prefektúra Osaka i samotné mesto. Otvoriť by sa malo v roku 2029.

Kasína a hazardné hry boli v Japonsku donedávna zakázané. Zákon z roku 2018 však udelil výnimku pre kasína, ktoré sú súčasťou zariadení určených na prilákanie turistov.

Prieskumy však naznačujú, že mnohí obyvatelia Japonska sa obávajú negatívneho vplyvu, ktoré by kasína mohli mať. Ide najmä o riziko vzniku závislostí od hazardných hier či zvýšenú mieru kriminality.

Venezuela Reštaurácia Výška Žeriav Čítajte viac Uprostred chudoby rastú sklené vežiaky a luxusné kasína: Privilegovaná zóna v ničom nepripomína zvyšok krajiny New Jersey, hazard, kasíno, casino, gambling, Čítajte viac Alpské Las Vegas čaká referendum o zákaze kasín. Všetkých 6
debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #kasíno