Vystúpenie sa skončilo tragédiou: Akrobatka zomrela pred očami divákov, manžel ju nezachytil, zanechala dve deti

Návšteva cirkusu alebo iného vystúpenia patrí k obľúbených zážitkom nie len počas dovolenky. Diváci chodia obdivovať talent, odvahu vystupujúcich a vychutnať si zimomriavky pri nebezpečných kúskoch, ktoré skúsení artisti predvádzajú. Občas sa však situácia zvrtne a pred očami stoviek prítomných sa stane nešťastie.

22.04.2023 06:00
debata (2)

Presne to sa udialo počas dychberúceho vystúpenia manželskej dvojice akrobatov priamo počas vystúpenia vo výške. Artistka, žiaľ, nešťastne spadla a umrela na následky zranení, píše CNN.

Jej hrozivý pád a celá udalosť následne vyvolali na sociálnych sieťach pobúrenie nad nedostatkom bezpečnostných opatrení.

Prečo nemali istenie?

Vystúpenie sa konalo pred niekoľkými dňami neďaleko mesta Suzhou v čínskej centrálnej provincii Anhui. Sun spadla počas rutinného skoku priamo na pódium hlboko pod ňou a zraneniam po prevoze do nemocnice podľahla, informoval BBC.

Online zábery incidentu ukázali, že dvojicu vytiahol vysoko do vzduchu žeriav. Svoje kúsky mali manželia predviesť nad veľkým vonkajším javiskom, žena sa držala svojho muža, ktorého ruky boli omotané okolo dvoch kusov látky visiacej na žeriave.

Keď sa hojdali vysoko vo vzduchu, žena sa držala muža, no zrazu jej ruky povolili. Jej manžel sa ju pokúsil chytiť nohami, no nepodarilo sa mu to a ona sa za zdesených výkrikov davu zrútila na zem, uviedol Independent.

Videá z hrozného momentu šokovali čínske sociálne siete. Mnohí používatelia sa pýtali, prečo žena nemala zapnutý bezpečnostný pás a prečo na zemi nebola natiahnutá žiadna záchranná sieť alebo mäkká podložka. Ľudia sa zhodli, že sú potrebné prísnejšie predpisy v akrobatickom priemysle a lepšia ochrana účinkujúcich.

Porušenie predpisov

Vystúpenie usporiadal miestny majiteľ farmy, ktorý si pozval artistov z Anhui Yaxi Performing Arts Media Company.

Spoločnosť však nemala pred predstavením súhlas od úradov a počas predstavenia neposkytla akrobatom základnú ochranu a núdzové opatrenia, zistilo vyšetrovanie.

Porušením predpisov bolo aj použitie žeriavu pri predstavení.

Čínska asociácia akrobatov v neskoršom vyhlásení uviedla, že bola „zhrozená a šokovaná tragédiou“ a vyzvala akrobatické skupiny a umelcov, aby venovali väčšiu pozornosť bezpečnostným opatreniam.

The Paper, štátny spravodajský web, informoval, že počas predstavenia sa moderátor chválil publiku, že aby vystúpenie vyzeralo „skutočne“, účinkujúci neboli vybavení žiadnymi bezpečnostnými opatreniami.

Správa dodala, že 37-ročná akrobatka bola vydatá za svojho manžela viac ako desať rokov a zanechala po sebe dve deti.

slnečník Čítajte viac Tragédia na pláži: Dovolenkárku prebodol slnečník, ktorý uchytil vietor. Väčšina obetí pláží sú ženy nad 40 les, zima, sneh, mráz, príroda, hory Čítajte viac V desivom Ďatlovovom priesmyku zmizlo 8 turistov. Zopakovala sa tragédia? Bekim Aziri Čítajte viac Bekim: Keby mi na letisku stratili vozíček, odišiel by som na stokilovom papamobile lyžovačka, lyžovanie, zima, Donovaly Čítajte viac Na Donovaloch má pribudnúť gravitačná lanová kĺzačka za 1,5 milióna eur

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #akrobati