V Starej Ľubovni začali s výstavbou skejtparku: Neuveriteľné, koľko rokov trvali prípravy

V Starej Ľubovni začali s výstavbou skejtparku. Projektom mesto štartuje aj budovanie novej športovo-oddychovej zóny pri tamojšej cyklotrase. Na samotnú výstavbu čakali priaznivci tohto športu v meste viac ako desať rokov. Primátor Ľuboš Tomko potvrdil, že stavbu si zhotoviteľ už prevzal a zároveň aj začal s prácami. Tie by mali byť ukončené do konca septembra.

10.05.2023 08:00
debata

O projekte sa v meste hovorí od roku 2012. Samospráva dlho hľadala nielen zdroje, ale aj lokalitu na výstavbu. Nakoniec padla voľba na územie pod cyklotrasou smerom na obec Hniezdne pri rieke Poprad. Práce na budúcom skejtparku realizuje príspevková organizácia mesta Verejnoprospešné služby Stará Ľubovňa.

„Začína sa s navážaním materiálu, keďže celé podložie sa musí spevniť, aby to spĺňalo technické normy tak, ako je to v projektovej dokumentácii,“ priblížil primátor.

Na projekt ide takmer 135-tisíc eur vrátane DPH. Mesto ho financuje aj z dotácie vo výške 70-tisíc eur z plánu rozvoja najmenej rozvinutých okresov, ďalšie financie vo výške 32-tisíc eur získali od Prešovského samosprávneho kra­ja.

Mesto Stará Ľubovňa však plánuje úpravu celej lokality. Po skejtparku bude nasledovať výstavba pumptrackovej dráhy. Podľa Tomka tam vznikne komplexná športovo-oddychovo-rekreačná zóna.

„Pôjde o priestor pre odpočinok a športové vyžitie miestnych obyvateľov, ale aj produkt cestovného ruchu,“ avizoval. Mesto ale zatiaľ ešte nemá v rámci zóny vysporiadané všetky pozemky pod cyklotrasou. Zámerom je totiž podľa primátora zokruhovať cyklotrasu a prepojiť ju so spodnou.

„Je tam mimoriadna frekvencia ľudí, viacerí trasu využívajú na presun zo sídliska Západ k obchodným prevádzkam,“ opísal súčasnú situáciu. Zámerom je tak do budúcna zlepšiť dostupnosť nielen pre cyklistov, ale aj peších.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stará Ľubovňa #skateboard