Nový riaditeľ chce zoologickú záhradu v Bratislave zatraktívniť. Čo plánuje?

Nový riaditeľ ZOO Bratislava Matej Dobšovič ju chce zatraktívniť pre návštevníkov. Ako informovala hovorkyňa ZOO Slavomíra Šindeláŕová, nový riaditeľ sa chce zamerať na projekt Karpatského lesa, na úpravu pavilónu primátov, zlepšiť vnútornú mobilitu či dostupnosť tichých častí areálu. „Mojím cieľom bude vytvoriť čo najlepšie podmienky pre naše zvieratá a súčasne prostredie čo najprívetivejšie k našim návštevníkom,“ uviedol Dobšovič.

12.05.2023 11:00
debata

Nový riaditeľ bratislavskej ZOO sa svojej funkcie ujal po tom, ako uspel vo verejnom výberovom konaní a jeho nástup odsúhlasilo aj mestské zastupiteľstvo.

Chce zvýrazniť ochranársku úlohu ZOO a viac ju dostať do povedomia verejnosti. Je presvedčený, že ľudia by mali vnímať ZOO ako miesto, kde sa vytvárajú životné podmienky pre vzácne a ohrozené zvieratá.

„Dôležitou úlohou bude posilnenie ochranárskej funkcie ZOO. Či už snahou o návrat chránených druhov, alebo spoluprácou so štátnymi inštitúciami pri záchrane zranených zvierat,“ vysvetlil Dobšovič.

Matej Dobšovič pôsobil ako riaditeľ Mestských lesov v Bratislave, kde sa mu podarilo dosiahnuť dohodu o znížení ťažby v štátnych lesoch. Začiatkom roka 2022 prešiel na rezort životného prostredia, kde zastrešoval Reformu národných parkov. Novým riaditeľom ZOO Bratislava sa stal na základe výberového konania, do ktorého sa prihlásilo 12 uchádzačov.

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Bratislava