Na Slovensku Petrovce, Pavlovce, Závadka... Aký názov nesie najviac amerických miest?

Aj Slovensko má mnoho obcí, ktoré majú rovnaké alebo veľmi podobné názvy. Najviac obcí sa začína na písmeno S, napríklad Sačurov, Sečovce, alebo Šarkan.

12.05.2023 06:00
debata
Video
Long Beach znie tiež pomerne "tuctovo". Zdroj: Pixabay.com/Preditorcuts

Máme tu Šalgočku, ale aj Šalgovce, Šurany aj Šurianky, a Selce hneď štyri razy. Senné je na Slovensku dvakrát a nájdeme tu tiež dediny s názvami Svinia, Svinica, Svinice a Svinná.

Podobne niektoré názvy skvelo zneli aj Američanom, a tak svoje novovzniknuté dediny a mestá veselo pomenovávali rovnakými názvami.

Jedným z najbežnejších mien je Springfield, názov známy aj zo seriálu Simpsonovci. Keď tvorca kreslenej série Matt Groening vymýšľal, kam umiestni žlté postavičky Homera, Marge a ich tri deti, zrejme chcel vyjadriť, že bývajú v meste milión, niečo ako slovenské Lúčky či Petrovce.

Napriek tomu Springfield nie je tým názvom, ktorý sa na mape USA opakuje najčastejšie. Prvenstvo patrí menu Fairview.

jazyk, dievča, písanie, vlajky, štáty, krajiny, reč, hovorenie, cudzí jazyk, language Čítajte viac KVÍZ: Poznáte názvy štátov v ich vlastných jazykoch?

Podľa údajov amerického geologického prieskumu v krajine existuje dohromady 288 obývaných miest s názvom Fairview.

Na druhom mieste je názov Midway, ktorý si zvolilo 256 amerických miest či dedín.

Čo sa týka mena obývaného miesta, ktoré sa vyskytuje vo väčšine amerických štátov, svetlo reflektorov zamieri na Riverside.

Tento názov sa vyskytuje vo väčšine štátov, presne v 46-tich a dohromady ho nosí 186 miest. Riverside nenájdeme len na Havaji, Aljaške, v Louisiane a Oklahome.

Keď sa pozrieme na názvy z pohľadu miest, najviac väčších sídel sa v Amerike volá Franklin. Podľa americkej poštovej služby tento názov patrí 28 mestám. Na druhom mieste s 27 mestami sú Clinton, Madison a Washington.

A na koniec sa vráťme k Springfieldu, ten sa nachádza v 34 štátoch USA aspoň jedenkrát.

Bratislava, turisti, stare mesto, Bratislavsky hrad Čítajte viac TripAdvisor prezradil: Ako hodnotí väčšina turistov návštevu bratislavského centra? vírus, laboratórium Čítajte viac Ožil vírus so smrtnosťou až 88 %: Čo je marburg a kde sa momentálne šíri? Mont Blanc, Alpy, Francúzsko, Chamonix Čítajte viac Starosta horskej dediny má toho dosť! Najprv žiadal od horolezcov pohrebnú zálohu, teraz im hrozí väzením

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #mestá #názov