Zlatá prievidzská cesta a ďalších 30 zaujímavostí: Prievidzu spoznáte cez novú aplikáciu

Mesto Prievidza a jeho atraktivity môžu návštevníci spoznať i prostredníctvom mobilnej aplikácie. Turistický sprievodca ponúka okrem Zlatej prievidzskej cesty i ďalších 30 zaujímavostí mesta a jeho okolia. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

14.05.2023 08:00
debata

„Súčasťou aplikácie sú mapy a GPS navigácie, ktoré lokalizujú miesto pohybu používateľa a zároveň ho navedú na miesto jeho záujmu, ale aj informácie, ktoré môže získať prostredníctvom QR kódov,“ pripomenula Krajčiová.

Základom pre tvorbu aplikácie sa stal projekt Zlatá prievidzská cesta, ktorý opisuje v dvoch okruhoch 45 záujmových bodov z histórie Prievidze.

„Výhodou je v tomto prípade možnosť výberu jednotlivých zastavení, návštevník si nemusí jednotlivé zastavenia prehliadať systematicky so sprievodcom, ale môže si jednotlivé body záujmu vytipovať a navštíviť v počte a v poradí, ktoré sám uzná za vhodné,“ priblížila Krajčiová.

Súčasťou všetkých bodov záujmu sú podľa nej krátke informatívne texty a fotografie. Bonusom, ktorý aplikácia ponúka, je hlasový sprievodca, teda každé zastavenie v rámci Zlatej prievidzskej cesty je opatrené audionahrávkou, ktorú si návštevník v prípade záujmu o túto službu jednoduchým kliknutím v aplikácii zvolí.

„Veríme, že táto interaktívna forma prehliadky zaujme aj ďalších návštevníkov, predovšetkým tých, ktorí uprednostňujú individuálny plán prehliadky historických objektov mesta a rozumejú si aj s modernými technológiami,“ vysvetlila vedúca referátu obchodu a cestovného ruchu mestského úradu Ivona Vojtášová.

Okrem projektu Zlatá prievidzská cesta obsahuje aplikácia v rámci kompletného menu ďalších takmer 30 bodov záujmu z oblasti zaujímavostí mesta Prievidza a okolia s uvedením telefonických kontaktov a možnosťou jednodotykového telefonovania, e-mailu, webových sídel či otváracích hodín jednotlivých atraktivít, akými sú športoviská a športové areály, kultúrne zariadenia, kúpaliská, ubytovacie a stravovacie zariadenia.

Aplikácia funguje i v off-line režime, k dispozícii je v slovenskej a anglickej jazykovej mutácii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prievidza #mobilná aplikácia