Turistické informačné centrum Svidník spustilo certifikované sprievodcovské služby

Turistické informačné centrum (TIC) Svidník, ktoré v auguste tohto roka oslávi dva roky svojho fungovania, zaviedlo certifikované sprievodcovské služby. Tie v regióne doteraz neboli zastúpené.

24.05.2023 11:00
debata

Ako informovala hovorkyňa mesta Svidník Kristína Tchirová, centrum má za sebou prvý sprievod s certifikovaným sprievodcom, ktorý viedol 48-člennú skupinu.

„Návštevníci mali záujem o prehliadku Duklianskeho priesmyku a ostatných vojenských pamiatok, dreveného chrámu v Ladomirovej zapísaného v svetovom zozname dedičstva UNESCO a chceli sa dozvedieť viac o našom meste, jeho histórii, zaujímavostiach i o veciach zo života,“ informovala certifikovaná sprievodkyňa TIC Svidník Martina Lazengová.

Tchirová dodala, že vojenská história spolu s Karpatskou drevenou cestou, ktorá je príznačná pre región, sa stáva vyhľadávanou lokalitou a atrakciou nie len slovenských, ale aj zahraničných návštevníkov.

„Svidník bude tento rok na mape populárneho projektu Legendarium a taktiež bude jedným z výdajných miest výhier tohto projektu Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska,“ dodala Tchirová.

TIC Svidník už v začiatkoch registrovalo dopyt po sprievodcovských službách, no tiež problém s chýbajúcich certifikovaných sprievodcov v regióne.

„Pre vykonávanie tejto činnosti je nutné osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu v odbore vydané vzdelávacou inštitúciou akreditovanou Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky,“ vysvetlila Lazengová.

Informácie o sprievodcovských službách sú dostupné na webe mesta Svidník v časti infocentrum, na sociálnych sieťach, telefonicky, ale aj priamo v infocentre, ktoré svojim prvým certifikovaným sprievodom odštartovalo turistickú sezónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svidník #turistické informačné centrum