Slávne značky aj nové oddychové zóny pri Dunaji: Eurovea si vás získa svojou pestrosťou

Od súčasného umenia je to len na skok k najmodernejšej architektúre, ktorá Bratislavu v poslednej dobe pretvára. Mestský „downtown“ rastie ako z vody, do neba sa šplhajú výškové budovy aj prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower. Jednou z najvýraznejších stavieb a najznámejších oddychových priestorov v Bratislave je moderné nákupné centrum Eurovea, ktoré prepája širokú ponuku nákupných a relaxačných možností s jedinečnou polohou na nábreží Dunaja.

23.05.2023 06:45
NEPOUZ, Eurovea, Bratislava, promenáda schody Foto:
Promenáda so schodmi pri Eurovea je obľúbeným miestom na relax.
debata

Okrem mnohých veľkých značiek tu nájdete aj vynikajúce reštaurácie a kaviarne s príjemnými terasami, a to všetko len pár krokov od veľkých zelených plôch priamo pri vlnách rieky. Krásne upravené trávniky, ihriská a lavičky lákajú na posedenie s priateľmi, hru s deťmi či piknik s rodinou.

Vďaka svojej atraktívnej polohe je Eurovea ideálnym miestom počas horúcich letných dní, ale aj chladnejších večerov.

Eurovea otvorila svoje brány v roku 2010 a okamžite sa stala najprestížnejším nákupným bulvárom nášho hlavného mesta, ktorý s obľubou navštevujú desaťtisíce Bratislavčanov aj návštevníkov zo Slovenska a zahraničia.

Na úspešnú prvú etapu nadväzuje rozšírenie až k Mostu Apollo, ktoré bolo práve dokončené, čím sa Eurovea stala najväčším a najkomplexnejším nákupným centrom na Slovensku. Už 25. mája sa otvoria brány druhej etapy, a tak Eurovea teraz už na 85 000 metroch štvorcových ponúkne návštevníkom 320 prevádzok obchodov a služieb a zdvojnásobí sa tiež stravovacia zóna. Rozrastie sa aj multikino Cinema City: Slovensko získa svoj prvý megaplex, čo znamená, že filmoví nadšenci si budú môcť vychutnať snímky vo vysokom rozlíšení až v 17 moderných a pohodlných sálach. Ešte väčší zážitok zo sledovania filmov a mimoriadny komfort prinesú štyri luxusné VIP sály s celkovou kapacitou 300 miest. Nový VIP koncept poskytne nové možnosti a unikátny priestor na strávenie času s rodinou a priateľmi, romantické rande, netradičné oslavy či firemné podujatia.

Eurovea ponúka aj pestrú paletu eventov. Foto: Eurovea
NEPOUZ, Eurovea Eurovea ponúka aj pestrú paletu eventov.

Nielen pre módnych maniakov

Väčšina obchodov, vrátane očakávaného odevného reťazca Primark, spustí predaj v máji, ďalšie sa pridajú postupne. Zákazníkom tak bude Eurovea prinášať každý mesiac niečo nové. Otvorí sa najväčšia predajňa Nike na Slovensku, svetové značky Calvin Klein Jeans a Calvin Klein Underwear, JD Sports s ponukou značkového oblečenia a obuvi, dizajnová značka tašiek Vuch, prvá predajňa Tefal na Slovensku, Mango zasa výrazne zväčší predajňu a ponúkne aj niečo pre pánov. Fanúšikovia módy sa môžu tešiť tiež na úspešný koncept HalfPrice, kde na najväčšej ploche na Slovensku nájdu obrovskú porciu výhodných ponúk módneho oblečenia, topánok, kozmetiky, domácich a športových potrieb aj doplnkov pre domácich miláčikov.

Objavia sa nové potraviny, napríklad Tesco Express v modernom dizajne s inovatívnymi technológiami, cestovné kancelárie ako Čedok, TIP travel a SUN & FUN HOLIDAYS, drogérie, banky, rôzne služby a oveľa viac. Pod jednou strechou tak vybavíte nákupy, využijete najširšiu ponuku služieb a ešte si k tomu užijete drink či dobré jedlo na promenáde. Okrem obchodov pribudnú vďaka druhej etape tiež ďalšie príjemné vonkajšie priestory na relax – Pribinova ulica s prípravou na električkovú trať sa zmení na moderný mestský bulvár s námestím priamo pred hlavným vstupom do nákupného centra. Tam sa objavia tri oddychové zóny, takzvané ostrovčeky zelene, lemované lavičkami. Cez dva z nich bude pretekať voda – takto zakomponovaná fontána a zvuk vlniek odkazujú na element vody, ktorý je s Euroveou spojený už od jej vzniku.

Eurovea sa nachádza pri Dunaji, pri rieke sú... Foto: Eurovea
NEPOUZ, Eurovea Eurovea sa nachádza pri Dunaji, pri rieke sú veľké zelené plochy na relax.

Ikonická sklenená strecha aj lákavá promenáda

Tok Dunaja symbolizuje tiež ikonická sklenená strecha „pretekajúca“ medzi administratívnou budovou Pribinova 34 a obytnými rezidenciami Riverside lemujúcimi dunajskú promenádu. Prirodzene prepája existujúcu a novú budovu nákupnej pasáže. Predĺžená promenáda s chodníkmi, ihriskami i športoviskami teraz siaha až po mrakodrap a koncom leta ju oživí nové vizuálne dielo Octahedral Body od Viktora Freša.

Nakupovanie, kino, lahodné jedlo či oddych pri káve však už dávno nie sú to jediné, čo svojim návštevníkom shopping na Dunaji ponúka. V priebehu viac než dekády sa Eurovea stala tiež centrom mnohých podujatí pre verejnosť. Pred pandémiou hostila až 250 eventov ročne – top športové akcie aj festivaly, svoje miesto si tu našli aj neziskové projekty a prezentácia charitatívnych organizácií. Aj tento rok bude v tradícii podujatí pokračovať. Jej rozšírenie prinesie navyše úplne jedinečný koncept eventového priestoru, ktorý vznikne spojením troch námestí. Unikátna nová stravovacia zóna Food Hall bude lákať okrem širokého portfólia chutí aj na niekoľko zaujímavých gastronomických podujatí priamo v jej priestoroch.

V júni ponúkne Eurovea svojim návštevníkom sériu piatkových koncertov v priestore interiéru E2 pod mrakodrapom. 2. júna od 18:30 tu vystúpi Samo Hošek & 0U0US, 9. júna o 17:30 sa môžete tešiť na DJ Kokiho, 16. júna o 18:30 zaspieva Peter Bažík. V piatok 23. júna sa v rámci podujatia Víkend so SAV uskutoční na Námestí Eurovea koncert skupiny Korben Dallas. Vyberte si z najpestrejšej a najfarebnejšej ponuky to svoje, užite si radosť z výhodných nákupov a strávte skvelý čas s rodinou a priateľmi.

Viva Europa! - Viva Musica! festival Foto: Zdenko Hanout
NEPOUZ, Eurovea, Viva Europa! - Viva Musica! festival @ Bratislava (2.7.2016) © Zdenko Hanout Viva Europa! - Viva Musica! festival
Primark Čítajte viac Až teraz Slovensko spozná nákupný ošiaľ: Najočakávanejší svetový obchod pozná dátum otvorenia Eurovea 2, vizualizácia, južné námestie Čítajte viac Nová Eurovea: Obľúbená dunajská promenáda sa mení. Pribudnú nové športoviská aj mestský bulvár

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovea