Trojičný jarmok v Prešove potrvá celý týždeň

Prezentáciu ľudovej kultúry, remesiel, rôzne atrakcie a gastronómiu ponúkne počas budúceho týždňa na Hlavnej ulici v Prešove tradičný Prešovský trojičný jarmok. Jeho tohtoročnou novinkou je, že bude prebiehať celý týždeň, teda od pondelka 5. do soboty 10. júna. Každý deň bude pre návštevníkov pripravený aj pestrý kultúrny program.

05.06.2023 09:00
debata

Ako informovala Patrícia Nagyová z Parku kultúry a oddychu v Prešove, podujatie Prešovský trojičný jarmok sa v metropole Šariša uskutoční už po 22. raz.

„Ide o jedno z významných mestských podujatí, ktoré s obľubou navštevujú miestni obyvatelia aj turisti. Jarmok bol pravidelne súčasťou najväčších mestských slávností – Dní mesta Prešov, no tento rok vynikne ako samostatné podujatie s kultúrnym programom každý večer,“ upozornila Nagyová.

Na jarmoku si budú môcť Prešovčania aj návštevníci mesta vychutnať množstvo tradičných slovenských jedál, ale aj gurmánskych noviniek. Okrem gastro stánkov bude v ponuke aj rozmanitý tovar z tradičnej ľudovej kultúry a remeselné výrobky.

„Svoj kumšt predvedú košikári, rezbári, kováči a hrnčiari. Chýbať nebude ani textil, hračky, kozmetika a množstvo ďalších výrobkov,“ dodala Nagyová.

O zábavu sa v kultúrnom programe postarajú napríklad kapely Hrdza, Basawell, Dynamix, Duchoňovci, Ďusi band, ale aj Ander z Košíc s kapelou Koňare a mnohí ďalší. Predstavia sa taktiež prešovské folklórne súbory, choduliari, šermiari či sokoliari. Pre najmenších budú pripravené detské atrakcie. „V sobotu 10. júna sa budú môcť návštevníci jarmoku previezť mestom konským povozom,“ dodala Nagyová.

Otváracia doba stánkov s remeselným tovarom je počas všetkých dní od 10:00 do 19:00. Stánky s občerstvením budú otvorené až do 22:00.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov