Na kúpalisku v Tornali sa po rokoch začína rekonštrukcia, ostáva naďalej zatvorené

V meste Tornaľa v okrese Revúca sa po rokoch začína očakávaná rekonštrukcia plážového kúpaliska Morské oko, obnovou prejde prírodný bazén i jeho okolie. Kúpalisko je pre verejnosť zatvorené od roku 2019, opätovné otvorenie plánujú počas budúcoročnej letnej sezóny, uviedla primátorka mesta Erika Győrfiová.

10.06.2023 09:00
debata

„Predmetom rekonštrukcie je úprava šikmých stien veľkého bazéna, obnova dna bazéna a rekonštrukcia chodníkov popri bazéne. Úprava šikmých stien bazéna bude spočívať v uložení lomových kameňov do betónovej vrstvy s následným vyškárovaním. Dno bazéna bude obnovené vrstvou triedeného riečneho kameňa,“ priblížila primátorka.

Samospráva stavenisko odovzdala začiatkom júna, zhotoviteľom prác je spoločnosť banet z neďalekého Veľkého Blhu. Práce za vyše 260.000 eur bez DPH by mali trvať deväť mesiacov.

Mesto rekonštrukciu financuje z vlastného rozpočtu, uchádza sa tiež o regionálny príspevok z výzvy vyhlásenej Okresným úradom v Revúcej.

„Kúpalisko plánujeme otvoriť pre návštevníkov na letnú turistickú sezónu v budúcom roku,“ dodala Győrfiová.

Rekonštrukciu kúpaliska Morské oko pripravuje mesto Tornaľa už od roku 2020, pôvodný zámer počítal s vybudovaním nových bazénov, toboganu, pieskovej pláže a ďalších atrakcií.

Po opakovaných neúspešných verejných obstarávaniach a nezískaní externých finančných zdrojov bol rozsah rekonštrukcie v nasledujúcich rokoch poslancami mesta pozmenený.

Výsledkom projektu tak má byť obnova prírodného bazénu s vodnými atrakciami.

Plážové kúpalisko v Tornali sa nachádza v mestskej časti Králik, otvorené bolo v roku 1969.

Jeho súčasťou je i prírodný bazén z umelo vytvorenej nádrže s rozlohou približne 15.000 štvorcových metrov a hĺbkou do 2,2 metra.

V areáli sa nachádza aj vrt minerálnej vody hlboký 155 metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpalisko #Tornaľa