Karibský ostrovček Mustique si zamilovali aj Kate s Williamom

Len šesť kilometrov štvorcových - ale tie sú priam božské.

18.02.2015 00:00
Mustique Foto:
Priezračná voda obklopuje malý ostrov v Karibskom mori - Mustique.
debata

Ostrov Mustique sa rozprestiera na ploche iba 6 kilometrov štvorcových, pričom návštevníkom ponúka až deväť nádherných pláží. Biely piesok, teplá tyrkysová voda a palmy lákajúce na príjemný tieň. Rozprávka pre vyvolených?

Najznámejšia pláž ostrova má názov Macaroni Beach a nachádza sa na východnom pobreží. Ďalšie známe pláže nesú názvy Endeavour, Lagoon, L'Ansecoy či Simplicity.

Britský kráľovský pár na ostrove oddychoval po prvý raz v januári 2012, odvtedy sa sem každoročne vracia. V januári 2015 na čarovný ostrov zavítali prominentní hostia opäť, aby si užili exotiku počas európskej zimy.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge si užili... Foto: Profimedia
Mustique Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge si užili dovolenku na ostrove Mustique vo vile Aurora.

Ostrov si zachováva pôvodný charakter s bohatou faunou aj flórou, pričom ponúka ubytovanie v stovke prízemných víl a viliek a dvoch hoteloch. Kráľovský pár sa spolu s niekoľkými rodinnými príslušníkmi udomácnil vo vile s názvom Aurora House, ktorá im ponúkla komfort za 15 000 libier týždenne.

Čarovná pláž na ostrove Mustique. Foto: Profimedia
Mustique Čarovná pláž na ostrove Mustique.

Súkromný ostrov Mustique sa pýši tým, že návštevníci na ňom nájdu maximálne súkromie. Aj preto je medzi celebritami pomerne vyhľadávaný. Okrem kráľovského páru si malý ostrov obľúbili aj ďalšie hviezdy, pravidelne na ňom dovolenkujú módny návrhár Tommy Hilfiger či David Bowie s manželkou Iman. Mustique navštívil aj Paul McCartney či zosnulá speváčka Amy Winehouse.

Mustique je súčasťou Grenadín, ktoré tvorí zhruba šesťdesiat malých ostrovov v Karibskom mori.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kate #William #Karibik #Mustique