Prejdete skalou a onemiete od úžasu! Cathedral Cove na Novom Zélande

Cathedral Cove je impozantný útvar na polostrove Coromandel, o ktorý sa postarala príroda.

22.03.2015 06:00
Cathedral Cove Foto:
Cathedral Cove na polostrove Coromandel.
debata (2)

Krkolomný názov Te Whanganui-a-Hei dali tomuto magickému miestu na Novom Zélande Maori, pre turistov je schodnejší anglický názov Cathedral Cove. Impozantný prírodný útvar sa nachádza na severe Nového Zélandu, na polostrove Coromandel. Samotný poloostrov ponúka až 400 kilometrov pobrežia, na ktorom si každý nájde svoju pláž snov.

Cathedral Cove na polostrove Coromandel.
Cathedral Cove na polostrove Coromandel.
+2Cathedral Cove na polostrove Coromandel.

Pokojná zátoka, pozoruhodné skaly a „skalnaté oko“ je lákadlom, ktoré vyhľadáva množstvo turistov. Aj preto je na tomto kúsku zeme pomerne husto a nájsť si napríklad na pláži miestečko len pre seba je pomerne náročné. Cathedral Cove prekvapí svojou monumentálnosťou, o ktorú sa postarala sama príroda. Klenutý vchod do jaskyne, ktorá spája dve susediace pláže, je pohľadom, ktorý stojí za pomerne krkolomnú cestu.

Cathedral Cove na polostrove Coromandel. Foto: SHUTTERSTOCK
Cathedral Cove Cathedral Cove na polostrove Coromandel.

Impozanstnú skalu týčiacu sa nad plážou pokrývajú stromy „pohutukawa“ s červenými kvetmi, v jej tieni si unavení turisti môžu oddýchnuť a kochať sa pohľadmi na skalnaté útvary trčiace z vody. Je to priam idylické miesto na kúpanie či prechádzky bielo-žltým pieskom. Aj potápači si v oblasti Cathedral Cove prídu na svoje, keďže koralové útesy ponúkajú svoju krásu aj s typickými podmorskými obyvateľmi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nový Zéland #Cathedral Cove