Santa Cruz je raj surferov, žiadne nudné letovisko

V Santa Cruz je niekoľko surferských škôl, do ktorých sa dá zapísať rovno na pláži.

31.03.2015 06:00
santa cruz Foto:
Pohľad na pobrežie pri Santa Cruz - surferi si prídu na svoje.
debata

120 kilometrov južne od San Francisca leží mesto Santa Cruz. Hoci ani zďaleka nie je také slávne ako spomínané San Francisco, rozhodne nie je nezaujímavé. 60-tisícové mesto leží priamo na Monterey Bay a neponúka nič menej než kilometre piesočných pláží. Rušná promenáda, bary s veľkými slnečníkmi alebo vlny a voda – je len na vás, čo si vyberiete.

Pohľad na pobrežie pri Santa Cruz. Foto: SHUTTERSTOCK
Santa Cruz Pohľad na pobrežie pri Santa Cruz.

Santa Cruz však nie je len takým typickým letoviskom. Je to mesto surferov. A tí si chcú po boku domácich užiť skvelé vlny. Miesta ako Steamer Lane a Pleasure Point má v oku každý milovník surfovania, pričom Steamer Lane je určené pre odvážnejších a najmä skúsenejších vyznávačov tohto športu. V Santa Cruz sa počas roka koná niekoľko svetových súťaží v surfovaní a tak sa to, celkom prirodzene, opálenými a morom ošľahanými surfermi len tak hemží. Pritom surfovanie je prístupné všetkým záujemcom, nielen vyvoleným – čiže tým, ktorí to na vlnách naozaj vedia.

Pohľad na pobrežie pri Santa Cruz. Foto: SHUTTERSTOCK
Santa Cruz Pohľad na pobrežie pri Santa Cruz.

V Santa Cruz je niekoľko surferských škôl, do ktorých sa dá zapísať rovno na pláži a inštruktori sú k dispozícii po celý rok. A podľa ich tvrdení sa v Santa Cruz naučí surfovať každý, kto skutočne chce.

Podobne divoko ako na vode je aj na známej plážovej promenáde, najmä kvôli zábavnému parku, kde medzi vyhľadávané atrakcie patrí napríklad drevená horská dráha (Giant Dipper), ktorá sa medzičasom stala kultúrnou pamiatkou, bola postavená v roku 1924. Vyvezie vás do výšky 21 metrov. A ak nemáte dostatok odvahy vyskúšať si surfovanie naživo, práve v parku si môžete „zajazdiť“ aspoň na simulátore. Čo je skvelé, vstup do tohto parku je zadarmo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #surferi #pobrežie #Santa Cruz