V Chorvátsku sa o vás v lete postará osem slovenských policajtov

Osem slovenských policajtov sa aj tento rok bude od 1. júla do 31. augusta starať o bezpečnosť dovolenkárov v Chorvátsku. Cieľom vyslaných policajtov bude zaistiť bezpečnosť slovenských turistov dovolenkujúcich na Jadranskom pobreží a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez Chorvátsko.

05.06.2015 13:00
auto, chorvátsko Foto:
Osem policajtov sa bude starať o Slovákov v Chorvátsku.
debata

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová s tým, že slovenských policajtov ľudia ľahko spoznajú, keďže budú vo svojich slovenských policajných uniformách.

Slovenskí policajti budú počas tohto leta pôsobiť v najnavštevo­vanejších rekreačných areáloch. V oblastiach Podgora, Tučepi, Brela a Baška Voda budú v prípade núdze k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 001.

V oblastiach Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska a Mošćenička Draga ich môžu slovenskí občania kontaktovať na telefónnom čísle +385 99 7201 002.

Chorvátska polícia spustila projekt „Bezpečná turistická sezóna“ už v roku 2006. Cieľom je pomoc zahraničným turistom, prevencia pred páchaním priestupkov a trestných činov, bezpečnosť cestnej premávky, dohľad nad štátnou hranicou a bezpečnosť na mori.

Slovensko sa do tohto projektu zapája od roku 2008. Od začiatku našej účasti slúžilo v Chorvátsku 56 slovenských policajtov.

V roku 2014 sa na projekte zúčastnilo 56 policajtov z rôznych krajín, z toho osem slovenských.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #policajti #letná dovolenka