Trapas v Chorvátsku: Skúpeho Poliaka môže falošná mucha v tanieri stáť miesto

O miesto šéfa jednej z poľských väzníc môže prísť muž, ktorý počas dovolenky pri Jadrane urobil svojim krajanom poriadnu hanbu. Minister spravodlivosti ho zatiaľ postavil mimo službu.

22.07.2016 11:40
hmyz, mucha, Foto:
Ilustračné foto.
debata

Vysoko postavený hodnostár sa rozhodol ušetriť za účet v chorvátskej reštaurácii tým, že po konzumácii vhodil do vlastného taniera vopred pripravenú muchu a vydal sa sťažovať čašníkovi. Obsluha reklamáciu uznala, ospravedlnila sa a pustila muža aj s rodinkou bez platenia.

Majiteľovi podniku v letovisku Rovinj sa však celá záležitosť nezdala, a tak si pustil záznam z kamery a trik prekukol.

„Ešte nikdy sa nám nestalo, že by niekto našiel v tanieri muchy!“ rozhorčil sa v chorvátskej tlači reštauratér, ktorý rodinný podnik riadi ako predstaviteľ tretej generácie.

Zábery sa potom objavili ako varovanie na internete a v médiách. Hanba zakrátko prekonala štátne hranice a dorazila aj do vinníkovej vlasti.

„To nebol Poliak, ale buran,“ napísal jeden z debatujúcich na internete. Poľskí turisti sa Chorvátom za nečestného krajana ospravedlňujú.

Medzitým v Poľsku väzenská služba potvrdila, že hanbu v chorvátskej kaviarni skutočne spôsobil jej hodnostár a že sa aférou na príkaz ministra Zbigniewa Ziobra zaoberá. „Disciplinárne konanie sa môže skončiť trestom siahajúcim od pokarhania až po prepustenie zo služby,“ konštatoval kapitán Bartlomiej Turbiarz z väzenskej správy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #reštaurácia #letná dovolenka #Poliak